„Nu puteam să rămânem în Ştrand şi să-i plătim lui Gufi Vasilescu 6,5 milioane de lei pentru fiecare meci”

de | 4.09.2014 14:21 | Sport

# Ilie Bărbulescu spune adevărul despre ”terenul de acasă” al FC Argeş 1953.
Deşi iniţial suporterii alb-violeți și fostele glorii, cei care au înființat FC Argeș 1953, au dorit și s-au înțeles ca meciurile de acasă să le dispute pe stadionul din Ştrand, în cele din urmă, după numai câteva antrenamente și meciuri amicale se pare că înțelegerea cu cei care administrează această bază sportivă a picat.
Motivele anunțate de Florin Dobre, liderul Asociației Suporterilor FC Argeş şi iniţiatorul proiectului FC Argeş 1953 au fost legate de probleme organizatorice şi financiare. Și chiar dacă au primit propuneri de a juca în alte baze sportive din afara oraşului, „oficialii” alb-violeți au luat decizia de a juca pe un stadion din Piteşti. Așa se face că momentan noul FC Argeș o să dispute meciurile de acasă la baza sportivă Petrochimistul, din cartierul Prundu. Iată că deși în noul proiect inițiat de suporterii alb-violeți nu se dorea nicio implicare din partea autorităților locale, până la urmă cel care a reușit să apropie Primăria Pitești de acest nou club este nimeni altul decât Ilie Bărbulescu. Fostul mare fotbalist al FC Argeș a fost cel care a mers cu jalba-n proțap la Primărie și a cerut ca FC Argeș 1953 să evolueze pe stadionul Petrochimistul. Și, ce să vezi? Viceprimarul Cornel Ionică a fost de acord ca această echipă să evolueze pe acest stadion. Mai mult decât atât, totul este gratis! Dar care a fost principalul și realul motiv pentru care FC Argeș 1953 nu a mai jucat pe Ștrand, acolo unde Dobrin „punea bazele” sportului argeșean? Ei bine, deși inițial Gufi Vasilescu, cel care administrează stadionul din Ștrand nu a cerut noului FC Argeș decât să plătească utilitățile, peste ceva timp acesta s-a răzgândit și a stabilit de la sine putere suma de 6,5 milioane de lei vechi pentru fiecare meci.
„Eu m-am dus și am vorbit cu dl viceprimar Cornel Ionică pentru stadionul Petrochimistul, ne-a declarat Ilie Bărbulescu. Eu zic că este destul de bine și aici! Nu puteam să rămânem în Ștrand și să-i plătim lui Gufi Vasilescu suma de 6,5 milioane de lei pentru fiecare meci. Apoi erau și antrenamentele etc. Aceasta a fost problema financiară, iar apoi au existat și niște neînțelegeri organizatorice. Adică acolo mai joacă și Edilul, dar și niște grupe de copii și juniori”.
Marius Ionel

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii