Web Analytics

„Nu există risc de contaminare cu virusul Covid-19 la nivelul Prefecturii Argeș”

de | 13.03.2020 16:18 | Actualitate

Instituția Prefectului Argeș anunță că nu există niciun risc de contaminare cu noul coronavirus la nivelul Prefecturii. Anunțul a fost făcut la scurt timp după întâlnirea dintre reprezentanții Prefecturii și președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu. În timpul întâlnirii în care se discutau măsurile de prevenire a infecțiilor cu noul coronavirus, Adrian Miuțescu a aflat de la televizor despre decizia lui Ludovic Orban de intrare în autoizolare a membrilor Guvernului și a membrilor Biroului Politic Național al PNL, ca urmare a infectării cu noul coronavirus a senatorului liberal de Constanța Vergil Chițac. Având în vedere că Miuțescu a participat, luni, la o ședință de birou la care a fost prezent și senatorul depistat cu COVID-19, acesta a chemat o echipă a DSP pentru a-i fi prelevate probe și a luat decizia de a se izola la domiciliu. Prefectul transmite că doar Adrian Miuțescu a fost testat pentru Coronavirus și că doar persoanele care au avut contact direct cu cei infectați se vor autoizola sau vor face teste.

Astăzi, 13.03.2020, Prefectul Județului Argeș, domnul Emanuel Soare a primit vizita domnului Adrian Miuțescu, Președinte AVAS, membru al Biroului Permanent Național al PNL. Temele abordate au avut în vedere situația măsurilor luate la nivel național privind Covid-19. În timpul discuției, cei doi au aflat din comunicatul televizat al premierului Ludovic Orban că membrii Biroului Național al PNL vor intra în autoizolare la domiciliu.
Imediat după comunicatul Primului Ministru a fost solicitată prezența reprezentanților DSP în clădirea prefecturii în vederea prelevării de probe Domnului Miuțescu, conform procedurilor.
Menționăm faptul că numai persoanele care au avut contact direct cu cei depistați pozitiv efectuează testele de coronavirus, caz în care se impune măsura izolării la domiciliu.
În aceste condiții, nu există niciun risc de contaminare cu virusul Covid-19 la nivelul Prefecturii Argeș, neimpunându-se condițiile pentru prelevarea de probe sau de izolare la domiciliu a altor persoane.
Prefectul Județului Argeș îndeamnă cetățenii să fie calmi, să nu intre în panică și să respecte regulile stabilite de către autoritățile statului pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, transmite Instituția Prefectului Argeș.

Citește și: https://jurnaluldearges.ro/adrian-miutescu-se-autoizoleaza-cere-dsp-ului-testarea-pentru-coronavirus/

Mari Tudor

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Nu există risc de contaminare cu virusul Covid-19 la nivelul Prefecturii Argeș”
    – Buna zisa ; pe ailalti da-i incolo , ori mai bine spus da-i dr….. !