Web Analytics

„Nu e treaba mea cine are proprietăţi sau nu pe Transfăgărăşan. (…) Consiliul Judeţean nu e implicat pe drumurile naţionale, că n-are cum”

de | 5.09.2019 13:56 | Politica si Administratie

# Declară preşedintele CJ, după atacurile omului de afaceri Dumitru Grecu în chestiunea Transfăgărăşanului

Sunt deja cunoscute atacurile omului de afaceri Dumitru Grecu, proprietarul complexului Valea cu Pești, la adresa neimplicării autorităților județene și naționale, precum și a parlamentarilor de Argeș în rezolvarea problemelor Transfăgărășanului.
„Rușine mare, să avem o asemenea minunăție (nr. – Transfăgărășanul) și să nu fim în stare să beneficiem de ea pentru că avem parte de oameni incapabili și nepăsători care gestionează țara!…”, scria Dumitru Grecu, pe Facebook, la redeschiderea celui mai spectaculos drum al României, în mijlocul verii, cu doar două zile înainte de termenul stabilit de CNAIR. În mai multe rânduri, omul de afaceri a făcut referire la viaductele avariate, la proiectele care stau în sertare sau la lipsa unor lucrări care să permită ținerea deschisă a drumului mai mult de două-trei luni pe an. Săptămâna aceasta, într-un interviu acordat ziarului „Atitudine în Argeş”, omul de afaceri a pus neimplicarea despre care a vorbit în atâtea rânduri pe seama faptului că actualii politicieni care conduc județul nu au proprietăţi pe Transfăgărăşan și din acest motiv n-ar dori modernizarea acestuia.

„Au proprietăți, n-au proprietăți, nu e treaba mea!”

Iată cum vede lucrurile preşedintele CJ Argeş, unul dintre cei direct vizaţi de această declaraţie.
„Consiliul Județean nu este direct implicat pe drumurile naționale, că n-are cum, conform legislației, decât prin parlamentari sau prin partea guvernamentală și știți bine treaba aceasta, nu trebuie s-o mai spun eu! A doua chestiune, că au proprietăți, n-au proprietăți, nu e treaba mea, că e politician sau nu, nu mă interesează cine are acolo proprietate, nu e treaba mea, vă spun cinstit. Trei: de câte ori am avut ocazia și pe probleme de turism în special, am stat de vorbă și noi, la rândul nostru, am semnalat cu maximă prioritate necesitatea Transfăgărășanului, dar Consiliul Județean nu are apanajul necesar privind implicarea lui nemijlocită. Noi ce am putut să facem, atunci când am avut ocazia, am făcut: dialoguri cu miniștrii Transporturilor care au fost, care sunt, cu CNAIR, cu vechea conducere, actuala conducere; printre toate drumurile naționale care traversează județul, evident că prioritar este și Transfăgărășanul”, a declarat Dan Manu pentru „Jurnalul de Argeş”.
Preşedintele CJ Argeş a continuat cu privire la deschiderea Transfăgărăşanului.
„De aici vine consecința, că și noi ne dorim să fie deschis mai multe luni pe an. Problema care se pune, repet, nu depinde de noi. Noi am făcut demersuri și la toate discuțiile cu demnitarii, numai că, cel puțin din ce știu, mi s-a spus că problema deschiderii o perioadă cât mai lungă nu este pe tronsonul din județul Argeș, ci pe tronsonul Sibiului, care este pe partea de nord. Inclusiv în a doua decadă a lunii iunie, verificat de mine, vreau să vă spun că erau nămeți și de 3-4 metri, în timp ce pe partea de nord erau flori și iarbă”, mai spune Dan Manu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii