Web Analytics

„Nu am trecut în barca nimănui, am rămas acolo unde eram”

de | 21.10.2010 19:49 | Politica si Administratie

Interviu cu Cătălin Teodorescu, membru în conducerea PDL Argeş

# Cum comentaţi, ca fost prefect şi lider PDL, anunţul preşedintelui PNL Argeş, Ion Popa, că primarii liberali vor boicota următoarea şedinţă a Colegiului Prefectural?
– Din câte am aflat, există un număr suficient de mare de primari PNL care consideră această acţiune a lui Iani Popa nejustificată şi nefolositoare. Desigur că el, în calitate de preşedinte de partid aflat în opoziţie, încearcă prin diverse mijloace să critice şi să iniţieze un protest. Problema apare însă atunci când mare parte dintre membrii partidului pe care îl conduce consideră acest demers ca fiind neîntemeiat. Şi mă refer aici, desigur, la primarii PNL care nu cred că sprijină ideea de boicot a lui Iani Popa. Este o strategie de luptă în opoziţie care poate fi înţeleasă, însă doar până în punctul în care afectează interesele cetăţenilor.

“Nu cred că se va ajunge la boicotul şedinţelor prefectului”

# Cât de mult va pune un astfel de demers în dificultate PDL, ca partid de guvernământ, dacă la acţiunea de boicot a şedinţelor organizate de prefect se va ralia şi PSD, cum de altfel a dat de înţeles preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu?
– Eu, personal, cred că nu se va ajunge la boicot. Sunt de părere că primarii vor înţelege că sunt invitaţi la şedinţele Colegiului Prefectural pentru a rezolva problemele cetăţenilor şi că nu vor intra în jocurile unor lideri politici care nu iau în considerare interesul direct al aleşilor locali: acela de a-i reprezenta pe membrii comunităţilor din care fac parte. Aceste lucruri sunt valabile atât pentru primarii PNL, cât şi pentru cei ai PSD şi sper că interesele comunităţilor locale vor prima în faţa intereselor de partid.
# În Argeş, cinci primari portocalii au primit de trei ori mai multe fonduri decât 23 de primari PSD. Fondurile uriaşe dirijate discreţionar de premierul Emil Boc către cei cinci primarii PSD lasă impresia că guvernul a dorit să pedepsească judeţul Argeş pentru modul cum a votat. Cum comentaţi?
– Ideea potrivit căreia premierul Emil Boc ar fi favorizat primarii PDL şi că ar fi pedepsit astfel localităţile cu conducere pesedistă mi se pare uşor tendenţioasă. Cu siguranţă, proiectele primarilor PDL au fost acceptate pe baza faptului că acestea au fost mult mai clare şi exigibile. Să nu uităm faptul că atât Primăria Curtea de Argeş, cât şi cea de la Topoloveni, au primit sprijinul ferm al Guvernului în câştigarea proiectelor, au primit fonduri în valoare de milioane de euro, deşi ambele oraşe au în frunte câte un primar PSD. De asemenea, nu trebuie pierdut din vedere faptul că ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, şi-a anunţat sprijinul în continuare pentru programul de reabilitare termică a blocurilor din Topoloveni, fără a se ţine cont că primarul Gheorghiţă Boţîrcă este un pesedist convins.
# În plan strict politic, la ce funcţie de conducere veţi candida la viitoarele alegeri în cadrul filialei PDL şi cu ce proiect?
– Voi candida la una dintre funcţiile de conducere de la nivel judeţean, cu siguranţă. Nu am luat deocamdată o hotărâre la care dintre acestea, însă urmează o discuţie în partid, în acest sens, în perioada imediat următoare.
# De ce zonă aţi răspuns pînă acum şi ce rezultate vă îndreptăţesc să obţineţi o funcţie de conducere în noua echipă PDL?
– Ca fost prim-vicepreşedinte al PDL Argeş am răspuns de filialele din întreg judeţul, însă personal m-am ocupat strict de comunele Căteasca, respectiv Albeştii de Argeş. La ambele am obţinut rezultate foarte bune la alegerile europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale. Deşi vorbim despre localităţi cu primar social-democrat, la fiecare tur de scrutin am reuşit un scor cu mult peste media partidului pe judeţ.

„Este posibil să candidez pe un colegiu, dar n-aş putea spune care va fi acela”

# Din informaţiile mele, sunt şanse foarte mari să candidaţi la alegerile parlamentare din 2012 pe un colegiu. Ce colegiu vizaţi şi care ar fi motivaţia pentru care doriţi să reprezentaţi Argeşul în Parlament?
– Se discută la nivel de partid şi ce pot să vă pun este că se va cântări foarte bine înainte de a se stabili ceva. Nu s-a luat încă o decizie în acest sens până acum, şi oricum este prematur să vorbim despre aşa ceva la momentul de faţă. Este posibil să candidez pe un colegiu, dar n-aş putea spune care va fi acela.
# Aţi lucrat cu Cristian Boureanu, care v-a promovat şi avea un altfel de stil de lucru. Acum aţi trecut în barca noului boss portocaliu Mircea Andrei. Ce avea unul şi n-are celălalt şi de ce ar trebui argeşenii să aibă încredere în Mircea Andrei şi PDL, după experienţa mai puţin reuşită cu Cristian Boureanu?
– Şi Cristian Boureanu şi Mircea Andrei sunt doi lideri marcanţi ai PDL, cu personalităţi foarte puternice, cu multă notorietate la nivel naţional. Este normal să aibă stiluri de lucru, politic vorbind, diferite şi modalităţi personale de impunere la conducerea unei organizaţii de partid. Este evident că senatorul Mircea Andrei, actualul lider PDL Argeş este mai determinat. Probabil că are o dorinţă mai mare de a câştiga împreună cu PDL alegerile din Argeş şi se vede acest lucru în eforturile deosebite pe care le face în plan politic. Pe de altă parte, are şi una atu în plus faţă de Boureanu, acela că are  avantajul de a fi venit într-o echipă oarecum formată. Trebuie specificat faptul că eu nu am trecut în barca nimănui. Am rămas acolo unde eram, adică în echipa de conducere a PDL Argeş. Nu înţeleg la ce experienţă mai puţin reuşită vă referiţi, Cristian Boureanu este şi va rămâne un lider foarte vizibil, un lider care, la ultimele alegeri, a dat mult de furcă PSD-ului, care nu a mai obţinut rezultatele anunţate la centru. Ceea ce trebuie reţinut este faptul că PDL Argeş este o echipă care şi-a stabilit nişte obiective foarte îndrăzneţe şi va lucra la îndeplinirea lor.
(Interviu realizat de Gabriel Grigore)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii