Novavax şi-a înjumătăţit previziunile privind veniturile anuale, deoarece nu se aşteaptă la noi vânzări ale vaccinului său pentru Covid-19 în SUA

de | 10.08.2022 09:08 | Actualitate, Economie, Home

Novavax şi-a înjumătăţit previziunile privind veniturile anuale, deoarece nu se aşteaptă la noi vânzări ale vaccinului său pentru Covid-19 în Statele Unite, în 2022, pe fondul unor surplusuri globale de vaccinuri şi a unei cereri slabe. Acţiunile Novavax au scăzut cu 33% în urma informaţiei, informează Reuters.

Compania se aşteaptă pentru anul 2022 la venituri totale cuprinse în intervalul de 2 miliarde de dolari până la 2,3 miliarde de dolari, în comparaţie cu estimarea anterioară de 4 miliarde de dolari până la 5 miliarde de dolari, transmite News.ro.

Citește și: SUA: O doză de vaccin împotriva variola maimuței ar putea fi împărțită la cinci pentru a fi imunizate mai multe persoane

Luna trecută, vaccinul pentru Covid-19 al Novavax a fost autorizat pentru a fi utilizată în rândul adulţilor din Statele Unite, unde a fost văzut ca stimulând adoptarea de către cei sceptici faţă de tehnologia inovatoare ARN mesager de la liderii de piaţă Pfizer şi Moderna.

Cu toate acestea, doar 7.381 de doze de vaccin Novavax au fost administrate până acum în ţară, potrivit ultimelor date guvernamentale.”Cred că am întârziat pe piaţă, iar vaccinarea în SUA a fost determinată de ceea ce era disponibil şi s-a dovedit a funcţiona, vaccinurile ARNm”, a spus directorul general al Novavax, Stanley Erck. Perspectivele sumbre reprezintă cel mai recent eşec pentru vaccinul pe bază de proteine al ​​Novavax, care a fost afectat de probleme de producţie, întârzieri de reglementare şi adoptare lentă pe pieţele cheie precum Europa.

Novavax a mai spus că nu se aşteaptă să primească o comandă în 2022 de la unitatea COVAX, care este susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alianţa globală de vaccinuri Gavi. Compania a spus că nu a observat nicio reducere a comenzilor şi că se aşteaptă să livreze mai multe doze în a doua jumătate a anului şi în 2023, deoarece clienţii îşi distribuie comenzile pe fondul surplusului de aprovizionare.

Citește și: Vaccinurile împotriva COVID-19: Comisia Europeană și Moderna adaptează calendarele de livrare pentru sfârșitul verii și al iernii

De la 1 iulie a.c., Novavax a generat venituri de peste 400 de milioane de dolari.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.