Web Analytics

Novak Djokovic va putea participa la turneul australian de Grand Slam

de | 10.01.2022 09:02 | Actualitate, Sport

Novak Djokovic rămâne în Melbourne şi va putea participa la turneul australian de Grand Slam. Instanţa a hotărât că autorităţile australiene de frontieră au greşit atunci când au anulat viza sportivului.

Audierile – desfăşurate online – au durat ore întregi. Pe parcursul lor, sportivul a părăsit hotelul unde a fost cazat în ultimele zile şi s-a alăturat avocaţilor săi. Judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi. Audierile în cazul vizei anulate a numărului 1 mondial au început, luni dimineaţa, la Melbourne.

CITEȘTE ȘI: Goran Kurtes, antrenor pentru încă doi ani la echipa de handbal din Mioveni

Mai întâi, liderul ATP a primit permisiunea de a părăsi hotelul de carantină pentru a urmări procedurile de la tribunal în alt loc din Melbourne. El a părăsit hotelul de izolare în care a fost plasat, la sosirea în Australia. În instanţă, reprezentanţii tenismanului sârb au susţinut că sportivul a fost testat pozitiv la Covid la sfârşitul lunii trecute şi că Djokovic a respectat toate regulile sanitare anti-covid australiene. În plus, apărarea lui Nole a adăugat că sportivul a oferit autorităţilor de pe aeroport toate documentele care i-ar fi permis să participe la turneul de Grand Slam de la Melbourne.

CITEȘTE ȘI: Handbalistele de la Gloria Buzău, învinse pe teren propriu de fetele de la CS Dacia Mioveni 2012

Nevaccinat, tenismenul este de câteva zile în mijlocul unui scandal în legătură cu exceptarea de la regulile din Australia în privinţa imunizării anti-Covid. Viza i-a fost revocată miercuri, dar a făcut apel la decizia autorităţilor australiene. Avocaţii susţin că sportivul a primit o scutire medicală, care i-ar permite să joace la Australian Open după ce ar fi fost testat pozitiv la Covid, pe 16 decembrie.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii