Web Analytics

Novak Djokovic a pierdut procesul împotriva guvernului australian

de | 16.01.2022 12:14 | Actualitate, Sport

ACTUALIZARE – Premierul Australiei, despre cazul Djokovici: ”Decizia a fost luată din motive de sănătate şi siguranţă, era în interesul public să se facă acest lucru”

Premierul australian Scott Morrison a salutat decizia tribunalului federal de a menţine hotărârea de anulare a vizei. 

Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor

ACTUALIZARE – Novak Djokovici: ”Sunt extrem de dezamăgit de această decizie, dar o respect şi voi coopera cu autorităţile în legătură cu plecarea mea din ţară”

Liderul ATP, Novak Djokovici, a făcut o scurtă declaraţie în care a spus că este extrem de dezamăgit de decizia tribunalului.

ACTUALIZARE – Cei trei judecători de la Curtea Federală a Australiei au decis în favoarea guvernului în procesul privind anularea vizei acordate lui Novak Djokovic, informează HotNews.ro. Astfel, liderul ierarhiei ATP va fi obligat să părăsească Australia şi este obligat să plătească cheltuielile de judecată. Acesta poate primi o interdicţie de trei ani de a intra în statul de la Antipozi.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele     

Avocaţii sportivului susţin că decizia de a anula viza este invalidă, fiind ilogică, iraţională sau nerezonabilă. La rândul său, apărătorul ministrului Imigraţiei spune că motivele invocate de apărătorii lui Djokovic nu stau în picioare, relatează HotNews.ro.

Şeful completului de judecată, James Allsop, a spus că „este un caz foarte complicat şi este imposibil de ajuns la un acord între cei trei judecători atât de repede, dar cazul va fi soluţionat cu celeritate din cauza implicaţiilor sale”.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovic au durat între orele 00:30 şi 05:30 (ora României), cu o pauză de o oră.

Dacă va câştiga apelul, Djokovic va putea evolua la Australian Open, Grand Slam care începe luni. Dacă va pierde, acesta va trebui să părăsească Australia şi poate primi o interdicţie de trei ani de a intra în statul de la Antipozi.

Djokovic a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Citește și: Evoluția proiectelor rutiere din regiunea Moldovei și Bucovinei

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocaţii lui Djokovic.

Articol preluat din ziarul Bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii