Web Analytics

Noutăţi privind noul stadion „Nicolae Dobrin”. Ce contestaţii sunt pe rol la Piteşti, Hunedoara şi Constanţa

de | 20.08.2023 07:15 | Actualitate, Home, Politica si Administratie, Sport

Nu există îndoială: la Piteşti se va construi un nou stadion de fotbal pe amplasamentul actualului Complex sportiv „Nicolae Dobrin”, vechea arenă urmând a fi demolată. Probleme sunt, însă, cu contestațiile, şi nu doar la Piteşti, ci şi în alte oraşe din ţară – cum ar fi Constanţa şi Hunedoara – unde se derulează astfel de proiecte. Iar aceste contestaţii nu „ţin” de Primării, ci de forul naţional de soluţionare a acestora (CNSC).

Citeşte şi: Pelici, despre meciul Argeşului cu CS Tunari: „Vrem să câştigăm. Nu va fi ușor”

Într-un interviu acordat PRO SPORT, Adrian Cefalan, directorul de implementare investiții al CNI, spune că jumătate dintre investițiile CNI aflate în desfășurare, în diferite faze, sunt legate de sport: stadioane, săli polivalente, bazine, săli școlare etc. Astfel, dintre cele 1.200 de șantiere deschise în toată țara, 400-450 reprezintă obiectivele sportive.

Două din trei localități din țară vor avea săli de sport. Sunt peste 1200 realizate și alte 300 în șantier” – a spus Adrian Cefalan, care, printre altele, a explicat etapele care trebuie făcute pentru realizarea unor astfel de investiţii.

„Vreau să facem, vă rog, o hartă imaginară pentru investiția în stadioanele de fotbal și momentul la care se află proiectele. Știm că Piteștiul, la fel, se pregătește de demolare…” – i-a spus jurnalistul Cătălin Mureşan celui intervievat.

Da. Și acolo este o contestație la Primărie. Acolo avem vreo patru sau cinci oferte depuse, zilele trecute s-a încheiat perioada de licitație, la Hunedoara, repet, avem această contestație pe fișa de date, după ce se soluționeză o să dăm, din nou, drumul la licitație. Acestea ar fi mai avansate, Constanța, Hunedoara și Pitești. Avem studiile de fezabilitate care sunt aproape finalizate pe Timișoara și pe Dinamo, sunt asemănătoare situațiile, s-au luat ultimele avize” – a răspuns directorul Adrian Cefalan pentru PRO SPORT.

Aşadar, să mai avem puţină răbdare până la demolare. Pentru arenele în discuţie, după contestaţii, urmează o scurtă perioadă destinată proiectării şi apoi… buldozerele.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *