Web Analytics

Noutăți în programul „Cornul și laptele” în perioada 2023-2029. Când vor ajunge produsele în școli

de | 7.09.2023 11:15 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Guvernul a aprobat Hotărârea nr. 652/2023 privind Programul pentru şcoli al României în perioada 2023-2029 (cunoscut sub denumirea „Cornul şi laptele”), precum şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2023-2024.

Citește și: Hotel Argeș din Piteşti intră în rețeaua internaţională Ibis

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Argeș, o noutate a acestui program este faptul că pe parcursul săptămânii se acordă două porții de fructe şi/sau legume, trei porții de lapte, două porții de produse lactate şi cinci porții de produse de panificație, faţă de anii şcolari anteriori, când se distribuiau două porţii de lapte şi o porţie de produs lactat.

În perioada următoare, prin ordin al prefectului se va constitui Comisia pentru implementarea “Programului pentru școli al României” la nivel județean, prin consultarea căreia urmează să se decidă lista produselor care vor fi distribuite.

Miercuri, 6 septembrie, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul 346/23.08.2023 al MADR privind aprobarea documentației standardizate de atribuire a contractelor/acordurilor cadru de furnizare, a criteriilor de calificare privind capacitatea ofertanților, a factorilor de evaluare a caietului de sarcini.

Prin urmare, Consiliul Județean Argeș va demara procedurile legale de achiziție pentru produsele ce urmează să fie distribuite la unitățile școlare din județ.

CJ Argeș estimează o perioadă de minimum 3 luni pentru finalizarea procedurilor respective și încheierea acordurilor cadru/contractelor de furnizare, „astfel încât distribuția produselor nu va putea fi realizată odată cu începerea anului școlar, din motive ce nu țin de CJ Argeș” – potrivit comunicatului de presă.

Conform hotărârii de guvern, limita valorică zilnică pentru fiecare preșcolar sau elev este de 0,70 lei pentru porția de fructe și/sau legume; 1,11 lei pentru porția de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf; 0,65 lei pentru porția de produse de panificație, conform sursei citate.

Anul trecut, 54.214 elevi din școlile și grădinițele din Argeș au beneficiat de acest program.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *