Web Analytics
scris joi, 13.10.2022

Noul stadion ”Nicolae Dobrin”, cel mai sustenabil obiectiv de investiții din istoria Piteștiului

Consiliul Local a aprobat, astăzi, predarea amplasamentului unde se va construi noul stadion ”Nicolae Dobrin”, către Ministerul Dezvoltării, prin CNI. Pe lângă o bază sportivă ultramodernă, omologată la nivel UEFA 4, ridicată de la zero (pe un teren care aparține, în sfârșit, municipiului) din bani guvernamentali – aproximativ 100 de milioane de euro, infrastructura complexului reprezintă un câștig exponențial din activități sportive, conexe și de spectacole.

Noul stadion ”Nicolae Dobrin”, cel mai sustenabil obiectiv de investiții din istoria Piteștiului

Citește și Poliția Argeș: Peste 200 de sancțiuni contravenționale în ultimele 24 de ore

Cel mai important: doar 1,7% din totalul investiției se face din bani de la bugetul local! Prin comparație, doar douî exemple de investiții din fonduri atrase:

– Sala Polivalentă: în final, contribuția municipalității ajunge la aproximativ 10% din valoarea investiției, ca urmare a cheltuielilor generate suplimentar și neeligibil de ovoid, zidul de sprijin, amenajările exterioare și parcări (inițial, în urma Hotărârii de Guvern, participarea municipiului trebuia să fie de 6,4%);

– Reabilitarea Colegiului Tehnic ”Armand Călinescu”: 59% din valoarea investiției este contribuția bugetului local!

În concluzie, noul stadion ”Nicolae Dobrin” reprezintă cel mai sustenabil obiectiv de investiții din istoria Piteștiului!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită