Web Analytics

Noul stadion ”Nicolae Dobrin”, cel mai sustenabil obiectiv de investiții din istoria Piteștiului

de | 13.10.2022 17:50 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Consiliul Local a aprobat, astăzi, predarea amplasamentului unde se va construi noul stadion ”Nicolae Dobrin”, către Ministerul Dezvoltării, prin CNI. Pe lângă o bază sportivă ultramodernă, omologată la nivel UEFA 4, ridicată de la zero (pe un teren care aparține, în sfârșit, municipiului) din bani guvernamentali – aproximativ 100 de milioane de euro, infrastructura complexului reprezintă un câștig exponențial din activități sportive, conexe și de spectacole.

Citește și Poliția Argeș: Peste 200 de sancțiuni contravenționale în ultimele 24 de ore

Cel mai important: doar 1,7% din totalul investiției se face din bani de la bugetul local! Prin comparație, doar douî exemple de investiții din fonduri atrase:

– Sala Polivalentă: în final, contribuția municipalității ajunge la aproximativ 10% din valoarea investiției, ca urmare a cheltuielilor generate suplimentar și neeligibil de ovoid, zidul de sprijin, amenajările exterioare și parcări (inițial, în urma Hotărârii de Guvern, participarea municipiului trebuia să fie de 6,4%);

– Reabilitarea Colegiului Tehnic ”Armand Călinescu”: 59% din valoarea investiției este contribuția bugetului local!

În concluzie, noul stadion ”Nicolae Dobrin” reprezintă cel mai sustenabil obiectiv de investiții din istoria Piteștiului!

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *