Web Analytics

Noul rege al Marii Britanii, profund legat de România: „E o țară uimitoare”

de | 9.09.2022 10:55 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Regele Charles al III-lea, noul suveran al Marii Britanii, este profund legat de România.

Are proprietăți în Transilvania și a fost unul dintre cei mai vizibili promotori ai turismului în România, făcând din satul Viscri un adevărat brand. Charles a venit adesea în România, ultima dată chiar în acest an, la sfârșitul lunii mai.

Regele Charles are o relaţie foarte strânsă cu verişoara sa, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. Cei doi au copilărit împreună şi au o vârstă apropiată. Prințul Charles a reprezentat Casa Regală britanică la funeraliile Regelui Mihai, în decembrie 2017.

Citește și: Regina Angliei a murit la vârsta de 96 de ani

Într-un film realizat de Charlie Ottley, difuzat în primul an al pandemiei, Prinţul Charles spune că a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani şi că a descoperit o ţară „uimitoare”, menţionând că ţara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el „se simte acasă”.

Charles îi îndeamnă pe români să îşi petreacă vacanţele în România şi să-i descopere „bogăţiile de necrezut”.

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, menţionează Prinţul Charles în film.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Un om … mare Om, a imbatranit … Cochil !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *