Web Analytics

Noul prefect este jucător la bursă: a câştigat 100.000 lei în ultimul an

de | 12.08.2020 15:24 | Politica si Administratie

# În anii ’90, Corneliu Cîrstea a deținut o cârciumă în sediul PNȚCD Câmpulung, iar la începutul acestui an a fost audiat în dosarul protestelor din 10 august

Cu origini în Vâlcea, născut la Pitești, în anul 1960, ca fiu de jurnalist, stabilit la Câmpulung și activând în ultimii ani la București, noul subprefect de Argeș care îndeplinește și atribuțiile de prefect este unul dintre cei doi musceleni care în ultimii doisprezece ani au fost prefecți de Capitală.
Corneliu Cîrstea a îndeplinit funcția în cursul anului 2017, prin împuternicire, atunci având deja un an vechime ca subprefect de București, calitate pe care a deținut-o până în acest an. Expert superior în cadrul Corpului de control al ministrului Afacerilor Interne, el a lucrat la ARO după terminarea facultății, în 1983, iar la începutul mileniului a fost consilier local PNL la Câmpulung.

Doctor în economie și subprefect de București în Guvernul Dăncilă

Doctor în economie, Cîrstea este și un priceput jucător la bursa de valori, numai în ultimul an câștigând împreună cu soția, consilier la APIA, Centrul Județean Argeș, peste o sută de mii de lei din tranzacții cu acțiuni. În 2017, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității i-a eliberat adeverință din care rezultă că nu a avut calitatea de lucrător sau colaborator al Securității comuniste. La începutul anilor nouăzeci, Corneliu Cîrstea a fost și antreprenor, patronând o cârciumă în sediul PNȚCD Câmpulung. La începutul acestui an a fost audiat ca martor în dosarul înăbușirii violente a protestelor din 10 august, deoarece la data izbucnirii lor era subprefect al Bucureștiului din partea Guvernului Dăncilă, în celebra coaliție PSD-ALDE.

După Covid-19 urmează Prefect-19

Potrivit datelor oficiale, din 1990 și până în prezent au avut loc 18 numiri de prefect al județului Argeș. Ultimul an a fost cel mai zbuciumat din acest punct de vedere. După demiterea din decembrie 2019 a lui Emilian Dragnea, la conducere a rămas subprefectul Adrian Bughiu. În februarie a fost instalat Emilian Soare, iar la finele săptămânii trecute a venit ca subprefect cu atribuții de prefect interimar Corneliu Cîrstea. Dacă ar fi numit în mod direct prefect, Cîrstea ar fi fost al 19-lea pe lista de la Revoluție încoace, așa că viitorul reprezentant al Guvernului în Argeș, indiferent dacă acesta a mai îndeplinit funcția sau nu, va fi Prefect-19.

Combaterea infectării cu Covid și organizarea alegerilor, prioritățile noului prefect

# Domnule Cîrstea, am auzit opinii cum că nu cunoașteți situația din Argeș, astfel că numirea dumneavoastră ca subprefect cu atribuții de prefect este surprinzătoare.
– Dar e absurd. Nu cunosc situația județului în detaliu, însă nu se poate spune că nu sunt la curent cu problemele din Argeș. Și, oricum, de la numire și până acum numai asta am făcut, am luat contact cu tot ceea ce mă interesează și cu tot ceea ce depinde de activitatea mea.
# Care credeți că sunt prioritățile?
– Indiscutabil una dintre ele este combaterea pandemiei. Luni am luat deja decizia de a prelungi cu 14 zile măsurile restrictive în privința târgurilor, oboarelor și a programului pentru activități de jocuri de noroc și terase și, în funcție de evoluția lucrurilor, putem să intervenim și cu alte măsuri. Dar sunt optimist, numărul de cazuri înregistrat zilnic a început să scadă, cred că am trecut de perioada cu media zilnică de o sută de infectări depistate.
# Alte probleme?
– Este o perioadă dificilă, în care trebuie să ne ocupăm și de organizarea alegerilor locale. În plus, ne pregătim să gestionăm fără probleme începerea noului an școlar.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii