Web Analytics

Noul mers al trenurilor intră în vigoare în acest weekend

de | 9.12.2022 16:05 | Actualitate, Home

Noul mers al trenurilor CFR intră în vigoare în acest weekend și vine cu o veste mare pentru cei care obișnuiesc să călătorească pe distanțe lungi. Pe lângă optimizarea duratelor de parcurs și a capacității de transport, revin trenurile de tip Inter City.

Citește și: La Dacia negocierile continuă. „Dacă până la Crăciun nu ajungem la un consens, luăm în calcul declanșarea unui conflict de muncă”

Din 11 decembrie 2022, intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2022-2023, ce va fi valabil până la data de 9 decembrie 2023. Vor circula zilnic în medie 1100 trenuri operate de CFR Călători, în funcție de perioada din an. După o pauză de 8 ani, este reintrodusă categoria de tren Intercity pe rutele pe care viteza și condițiile tehnice permit acest serviciu.

Citește și. România decide diminuarea nivelului relațiilor cu Austria

Pentru a răspunde mai bine cerințelor, în anumite zone CFR Călători operează cu trenuri RE care asigură condiții apropiate cu cele ale trenurilor IR, dar la un tarif mai mic, ceea ce oferă accesibilitate unei categorii cât mai largi de călători. Trenurile IR de pe ruta București – Pitești devin trenuri RE cu mers într-un program cadențat. Ruta București – Brașov și retur este asigurată zilnic cu circa 21 perechi de trenuri asigurând un program orar de călătorie flexibil pentru publicul călător. Trenurile “Prietenia” 402/ 401 București Nord-Chișinău și retur, precum și trenurile 1064/1061 Iași-Ungheni și retur circulă zilnic în acest mers de tren nou. În sezonul estival între principalele orașe din țară și litoral se asigură legătura cu trenuri directe.

Citește și: Florin nu vrea de la Moş Crăciun jucării, ci doar zile, să mai poată trăi

Compunerea trenurilor IC este asigurată cu un număr de peste 30 vagoane de călători (vagoane clasa I, vagoane clasa a II-a și vagoane clasa a II-a cu spațiu destinat serviciului de alimentație publică). Toate vagoanele sunt modernizate și sunt dotate la nivelul standardelor actuale, cu instalație de climatizare, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, prize electrice pentru încărcare telefon mobil sau laptop, instalație de sonorizare, afișaj digital, rastel pentru bagaje voluminoase în fiecare capat al salonului. În aceste trenuri, călătorii beneficiază de internet în regim wi-fi.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii