Web Analytics

Noua şefă de la „Aşchiuţă”, nemulţumită de condiţiile improprii din teatru

de | 10.05.2017 12:08 | Cultură

Paula Chirila

Noua şefă de la „Aşchiuţă”, actriţa Paula Chirilă, nu a fost deloc încântată de condiţiile pe care le-a găsit la Teatrul de Copii. Invitată la conferinţa de presă a Consiliului Judeţean Argeş, aceasta a criticat condiţiile împroprii în care micuţii spectatori vizionează piesele de teatru şi în care actorii sunt nevoiţi să îşi desfăşoare munca.


„Vreau să îmbunătăţesc condiţiile în care se desfăşoară spectacolele şi repetiţiile pentru că eu am intrat în teatru şi am călătorit în timp, şi nu în viitor, ci în trecut. Dacă treceţi de uşa şi holul de intrare, ajungeţi în urmă cu 100 de ani. Urcând scările către cabinele actorilor, vă întoarceţi în timp cu 200 de ani. Brusc, respectul meu faţă de actorii angajaţi ai acestui teatru a crescut şi mi-am dat seama că trebuie îmbunătăţite condiţiile de repetiţie, condiţiile în care stau oamenii acolo şi în care urmăresc copilaşii spectacolele. Trebuie făcută o renovare pe interior în clădire”, a spus şefa secţiei „Aşchiuţă”.
Întrebată la ce se referă atunci când vorbeşte de condiţiile improprii în care micuţii urmăresc spectacolele, Paula Chirilă a spus: „la aspect, la aer condiţionat, că e foarte cald în sală, indiferent de vremea de afară. Mici detalii care construiesc un întreg”.
În replică, vicepreşedintele CJ Argeş, Simona Brătulescu, a declarat că reabilitarea Teatrului de Copii ar costa peste 35.000 de euro şi că anul trecut au fost alocate finanţări de la bugetul judeţean pentru repararea acoperişului şi pentru centrala termică a clădirii. „În acest moment se face o reactualizare a studiului de fezabilitate al Teatrului Aşchiuţă şi în cel mai scurt timp dorim să intervenim. Din ce am identificat noi până acum, este vorba de o investiţie de peste 35.000 de euro”, a afirmat Simona Brătulescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii