Web Analytics
scris vineri, 09.07.2021

Noua șefă a IȘJ Argeș: „Știu ce mă așteaptă aici și în ce moment contextual am preluat, dar mi-am asumat”

Noul Inspector Școlar General al județului Argeș, din 7 iulie a.c., numit prin ordin de ministru, este profesorul Alina Manea, fosta directoare a Colegiului „Ion C. Brătianu”.  Aceasta va asigura interimatul până la organizarea unui concurs. „Sunt venită aici în urma creditului pe care ministrul Educației l-a dat unui manager argeșean care și-a dovedit abilitățile profesionale și nu numai, și abilitățile de comunicare, și uneori chiar de comunicare strategică, de negociere. Sunt într-un moment în care ne dorim cu toții ca procesul educativ sau ce înseamnă învățământ argeșean, chiar dacă se află în vacanță, să nu suporte consecințele unor sincope. Nu este deloc ușor pentru mine și nici pentru colegii mei să realizăm o continuitate cât mai firească cu putință și cu cât mai puține interpretări”, a declarat noul Inspector Școlar General, prof. Alina Manea, în cadrul primei conferințe de presă, vineri, 9 iulie a.c.

Noua șefă a IȘJ Argeș: „Știu ce mă așteaptă aici și în ce moment contextual am preluat, dar mi-am asumat”

Este prematur în a mă exprima și nu cred că am autoritatea, în acest moment, să spun dacă este ceva în regulă sau nu în Inspectoratul Școlar. Nu am nici prerogativa să fac acest lucru, pentru că există organe speciale care se ocupă, care auditează astfel de situații. Am găsit o echipă care m-a primit cu brațele deschise”, a mai spus Alina Manea.

Citește și Directoarea Colegiului „Ion C. Brătianu” este noua șefă a IȘJ Argeș

La conferință au participat și inspectorii generali adjuncți Cătălina Dumitrașcu și Cristian Crețu. „Imaginea Inspectoratului Școlar nu se conturează doar în jurul profesorului Alina Manea, ci în jurul echipei și îmi doresc foarte mult să avem apariții comune”, a mai subliniat prof. Alina Manea.

Prof. Alina Manea, Inspector Școlar General Argeș

Prof. Alina Manea, Inspector Școlar General Argeș

Alina Manea: „Nu mi-am dorit să ajung director la „Brătianu”, nu mi-am dorit să ajung inspector general la IȘJ Argeș, în sensul de uneltire sau beneficiu contextual. Nu m-a forțat nimeni”

Prof. Alina Manea a vorbit și despre activitatea sa la Colegiul „Ion C. Brătianu” și modul în care a preluat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

CITESTE SI Alina Gorghiu: Inspectorul şcolar general al judeţului Argeş trebuie demis de urgenţă pentru că a dus politicul în şcoală ca să asigure victoria unui lider

„Este foarte neplăcut pentru un om, care a muncit o viață și care a ridicat o școală din temelii, să vină și să fie etichetat, și pus la zid, și împroșcat cu noroi doar pentru că ne place să ne aliniem unor lucruri pe care eu le dezavuez continuu. Eu am venit aici doar din motive profesionale. Eu sunt venită aici să fac treabă și asta vreau să fac, deși sunt un om foarte obosit, pentru că vin după un mandat la Colegiul „Brătianu”, în care am muncit enorm și asta vă pot confirma sutele și miile de părinți care au trecut acolo și pe care nu îi cunosc. Eu sunt om de școală, care și-a sacrificat și familia, aceea pe care o am, pentru acea școală. Nu îmi place să mă laud, dar, când sunt nevoită, trebuie să spun niște lucruri pe nume. În astfel de momente, protocolar, toată lumea te felicită. Nu am simțit în niciun fel aceste felicitări, pentru că știu ce mă așteaptă aici și în ce moment contextual am preluat eu, și la ce m-am supus, dar mi-am asumat. Am venit om și vreau să plec om, nu vreau altceva. Nu mi-am dorit să ajung director la „Brătianu”, nu mi-am dorit să ajung inspector general la IȘJ Argeș. Se pare că nu trebuie să îmi doresc în continuare niște lucruri ca să mi se întâmple. Nu mi-am dorit în sensul de uneltire sau beneficiu contextual. Chiar nu m-a forțat nimeni. Am împlinit un credit, pe care vreau să îl onorez atât timp cât va trebui, nici mai mult nici mai puțin”, a încheiat prof. Alina Manea.

Citește și Adrian Miuțescu: „Nu m-am hazardat să fac imediat declarații despre demiterea Lilianei Murguleț. Am făcut propria anchetă: e nevinovată”

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...