Web Analytics

Adrian Miuțescu: „Nu m-am hazardat să fac imediat declarații despre demiterea Lilianei Murguleț. Am făcut propria anchetă: e nevinovată”

de | 7.07.2021 13:30 | Actualitate, Politica si Administratie

Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș a transmis un punct de vedere față de demiterea Inspectorului Școlar General Argeș, Liliana Murguleț. Reamintim că senatorul Alina Gorghiu a solicitat, luni, demiterea de urgenţă a Lilianei Murguleț, susţinând că „a dus politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia sa”.
Adrian Miuțescu: „Am urmărit cu atenție și îngrijorare ce i s-a întâmplat colegei noastre, Liliana Murguleț. Înainte de a avea și eu o reacție la toată această nedreaptă poveste, vreau să vă spun că întreaga activitate ca inspector și, anterior, ca profesor a Lilianei Murguleț a consacrat-o ca pe un cadru didactic competent și dedicat.
Este un om care predă științe exacte, un om deosebit de serios, un profesionist recunoscut.
Într-o perioadă foarte grea pentru noi toți, Liliana Murguleț a făcut tot ceea ce este omenește posibil ca învățământul argeșean să funcționeze bine.
Din punctul unora de vedere, a păcătuit că are convingeri liberale. Nu are aceste convingeri de ieri, de azi, ci din 1990, când s-a înscris la PNL Priboieni.
Aceste convingeri ale Lilianei Murguleț sunt încă și mai incomode pentru unii, dat fiind că sunt legate și de numele unui liberal autentic, Ludovic Orban, care multora le creează insomnii în această perioadă.
O spun cu toată convingerea: Liliana Murguleț a lucrat pe două planuri: profesional și politic. Însă nu le-a amestecat niciodată.
Nu m-am hazardat să fac declarații imediat ce a apărut acest subiect. Am vrut să-mi fac și eu propria cercetare, să văd dacă informațiile sunt adevărate. Și concluzia este că Liliana Murguleț nu a amestecat niciodată școala cu politica. Nu a făcut presiuni și nu a adus profesori la Adunarea Generală de la Pitești.
Într-un mod inacceptabil, Alina Gorghiu care se consideră argeșeancă, a găsit de cuviință să ”ajute” organizația PNL Argeș, așa cum a făcut-o și atunci când a fost președinta partidului: lovindu-și colegii!
Mai trist mi se pare că un coleg de partid, ministru votat inclusiv de mine la instalarea guvernului Orban, a executat porunca Alinei Gorghiu, fără să mă consulte și pe mine și fără să facă o anchetă pentru a stabili dacă zvonurile au sau nu o doză de adevăr.
Sper că un asemenea cutremur la vârful Inspectoratului Școlar Județean Argeș nu va avea efecte nedorite asupra educației argeșene.
Vreau să adaug că aceasta nu este prima încercare de destabilizare a BPJ Argeș. Alina Gorghiu a mai avut tentative de schimbare a unor directori. Știu asta de la miniștrii de resort. E regretabil că a coborât la acest nivel!
Vreau să-i mulțumesc Lilianei Murguleț pentru întreaga sa activitate ca inspector general și îmi doresc să rămână în această echipă pentru ceea ce va urma!”, a transmis Adrian Miuțescu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Aist taranist-caduc voroveste despre liberalism ? Cinste, doamna Alina Gorghiu !