Web Analytics

Nou Parc Național în Munții Făgăraș – Parteneriat între Fundația Conservation Carpathia (FCC) și eMAG

de | 22.07.2021 13:07 | Actualitate, Economie

Fundația Conservation Carpathia (FCC), una dintre cele mai mari organizații de conservare din România și platforma regională de comerț electronic eMAG au semnat un parteneriat strategic pentru susținerea unui nou Parc Național în Munții Făgăraș, care ar putea deveni cel mai mare și mai emblematic parc național din Europa.

Citește și: Protejarea și refacerea pădurilor din UE – propune Comisia Europeană

Fundația Conservation Carpathia susține crearea, într-un mod participativ, împreună cu comunitățile locale, a celui mai mare Parc Național acoperit de păduri din Europa, în inima Munților Făgăraș și derulează constant acțiuni pentru realizarea acestui proiect emblematic pentru România. În acest fel, practic suprafața ariilor protejate din România aproape s-ar dubla atingând astfel cerințele de la nivel european conform Pactului Verde adoptat de toate statele membre UE, inclusiv România, în ultimul an. La nivel național până în acest moment au fost desemnate 13 parcuri naționale care acoperă o suprafață de cca. 317 mii de ha.

La rândul său, eMAG și-a propus să își reducă la zero amprenta de carbon a produselor și serviciilor pe întregul lanț de aprovizionare în următorii 10 ani și să genereze o schimbare de paradigmă către o societate sustenabilă prin implicarea în proiecte care militează contra schimbărilor climatice din România.

Citește și: Infringement – Pericol pentru România pentru netranspunerea integrală a Directivei privind dreptul de a avea acces la un avocat

Totodată, compania își dorește să creeze o voce puternică a mediului de afaceri local în domeniul sustenabilității, astfel încât România să se adapteze la noul context european. Protejarea ultimelor zone sălbatice din România este o zonă de interes pentru ambele organizații și, în consecință, eMAG și FCC au decis să-și unească forțele.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole