Web Analytics
scris joi, 04.04.2024

Nou paraclis în subsolul Schitului „Sf. Pantelimon” de pe Transfăgărăşan

Duminică, obștea monahală de la schitul argeșean ”Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, aflat la cota 1000 pe Transfăgărășan, a primit în mijlocul ei pe arhiepiscopul Calinic. Cu această ocazie, ierarhul argeșean a oficiat slujba liturghiei în noul paraclis cu hramul ”Soborul Sfântului Ioan Botezătorul” construit la demisolul noii biserici. Schitul construit pe Transfăgărășan este așezat pe temelia unei vechi sihăstrii unde monahii acelor vremuri au înălțat rugăciuni către Dumnezeu.
Pe lângă construcția noii biserici, în ultimii nouă ani au fost executate lucrări de extindere a casei mari, unde sunt chiliile, s-a construit o nouă anexă cu spații de ședere pentru pelerini, iar curtea interioară a fost reamenajată și lărgită.
Totodată, pentru siguranța noii biserici, versantul nordic a fost consolidat prin înălțarea unui zid masiv din beton armat și piatră, iar drumul de acces a fost reabilitat. Totul a fost posibil cu muncă asiduuă de la care nu s-a dat înapoi părintele stareț Ioan Danci, dar și cu ajutorul celor care au oferit donații.

Nou paraclis în subsolul Schitului „Sf. Pantelimon” de pe Transfăgărăşan

Citește și Schitul „Sf. Pantelimon” a ridicat o cruce în onoarea martirilor de pe Transfăgărăşan

Citește și Protosinghelul Ioan Danci se antrenează la „sala de fitness a lui Dumnezeu”

Citește și Părintele Ioan Danci de pe Transfăgărășan printre argeșenii din Israel: „A sosit vremea să vă rugați dumneavoastră pentru românii care sunt în pelerinaj în Țara Sfântă, să se întoarcă cu bine acasă!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *