Web Analytics
scris vineri, 29.12.2023

Nou la Pitești! Taxa de trafic greu, plătită și la benzinăriile OMV și Petrom

Din 3 ianuarie 2024, operatorii de transport de mărfuri pot obține acorduri de circulație pentru o perioadă de 24 de ore prin intermediul rețelei de agenții Westaco Express din stațiile de alimentare cu carburanți OMV și Petrom, după cum se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Pitești.

Nou la Pitești! Taxa de trafic greu, plătită și la benzinăriile OMV și Petrom

Citește și: Argeș. Majorări pentru pensionari de la 1 ianuarie 2024

Potrivit sursei citate, municipiul Pitești a încheiat un contract cu Westaco Express pentru prestarea de servicii de încasare, de la persoane fizice și juridice, a sumelor reprezentând taxa pentru accesul și circulația autovehiculelor destinate transportului de mărfuri și utilajelor cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe arterele municipiului. Serviciul de încasare Westaco Express operează în majoritatea stațiilor de carburanți OMV și Petrom și poate elibera acorduri de circulație 7 zile din 7.

Până acum, acordurile de circulație erau eliberate de funcționarii primăriei la solicitările operatorilor de transport venite prin registratura instituției, prin intermediul email-ului sau a platformei electronice https://eportal.primariapitesti.ro/.

La solicitările expres ale transportatorilor, care au considerat greoaie aceste proceduri, fiindcă documentele erau eliberate doar în timpul programului de lucru al primăriei, s-a stabilit ca obținerea acordurilor de circulație să se facă și prin benzinării.

Primăria reamintește că pentru autovehiculele de transport mărfuri cu masă maximă care depășește 3,5 tone au fost stabilite taxe în funcție de masa maximă autorizată, respectiv în funcție de zona pe care acestea o accesează.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *