Nou, în Lunca Argeșului: Parc pentru câinii cu stăpân

de | 8.03.2021 15:01 | Actualitate, Home

Piteștiul are primul său parc pentru câinii de companie, care se găsește în Parcul Lunca Argeșului și are o suprafață de 600 mp. Un al doilea parc de acest fel va fi amenajat în parcul de la BCR și, în funcție de cerințele și nevoile piteștenilor, în curând se va putea deschide un al treilea spațiu și în Parcul Ștrand.

Mă bucur să îi anunț pe iubitorii de animale de companie că, în weekend-ul trecut, am deschis primul parc de agrement pentru câinii de companie! În Parcul Lunca Argeșului, pe o suprafață de 600 mp, câinii pot socializa într-un spațiu dedicat lor. Îi invit pe proprietarii animalelor de companie să îl folosească, respectând regulile!”, a transmis primarul Cristian Gentea.

Citește și: Mînzînă taie în carne vie la Centrul Cultural Judeţean /Instituţia condusă de ”duamna” Araxy va fi comasată sau reorganizată

Iată care sunt regulile pentru a utiliza acest parc în siguranță: aparținătorii animalelor trebuie să aibă tot timpul punguțe cu care să strângă mizeria făcută de câini; dacă animalul este femelă, este recomandat să nu fie adusă în acest spațiu în perioada de împerechere, pentru că masculii pot deveni agresivi; animalele periculoase trebuie să poarte botniță; câini trebuie să fie supravegheați constant pentru a nu intra în conflict cu alți câini sau cu persoane, iar lesa trebuie avută la îndemână. Nu trebuie adusă hrană în acest spațiu, doar recompense și nu trebuie aduși câinii care nu au schema de vaccinare completă, pentru că s-ar putea îmbolnăvi.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: caini,lunca argesului,parc,pitesti

Ultimele articole

Noi treceri de pietoni înființate în Pitești
Noi treceri de pietoni înființate în Pitești

Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere, Primăria Municipiului Piteşti a dispus înființarea a două treceri de pietoni, prin Administraţia Domeniului Public, astăzi, 02.12.2021, astfel: Citește și Prima bătălie a războiului pentru Mausoleul...