Web Analytics
scris marți, 19.12.2023

Notari trimiși în judecată pentru certificate de moștenire false

Doi notari și alte 10 persoane fizice au fost trimiși în judecată de DNA. Aceștia au eliberat timp de 7 ani certificate false de moștenire pentru diverse imobile din București și Ilfov. Acestea erau ulterior vândute. Prejudiciul ajunge la aproape 2,6 milioane de euro.

Notari trimiși în judecată pentru certificate de moștenire false

Citește și: Marcel Ciolacu, la Drumul Expres Craiova-Piteşti: “Suntem împreună aici să arătăm cât de importantă este stabilitatea politică”


”Prezenta cauză vizează eliberarea nelegală, de către unele cabinete notariale, în perioada 2016-2023, a unor certificate de moştenitor, precum şi a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, imobile nerevendicate ori care au aparţinut unor persoane fără moştenitori. După obţinerea documentelor respective, imobilele erau vândute la preţul pieţei. Concret, în contextul menţionat mai sus, notarii publici Seceleanu Lidia Simona şi Mocanu Ştefan – Călin, la instigarea şi cu complicitatea unora dintre ceilalţi inculpaţi ar fi eliberat în mod nelegal 11 certificate şi suplimente la certificatele de moştenitor care ar fi fost atestat în fals faptul că beneficiarii acestora ar fi fost singurii moştenitori ai unor bunuri mobile şi imobile”, arată DNA, marţi, într-un comunicat de presă.

Citește și: Tichetele educaționale de 500 de lei nu vor ajunge la elevi de Crăciun și nici până la finalul acestui an 


Procurorii afirmă că unul dintre aceste demersuri ar fi avut ca urmare reintroducerea nelegală în circuitul civil a două terenuri în suprafaţă totală de 15.000 mp (evaluate la 1.792.500 euro) situate în localitatea Dobroeşti, judeţul Ilfov, în folosul a cinci persoane, printre care şi trei dintre cei 10 inculpaţi trimişi în judecată. Prejudiciul produs în acest mod Primăriei Municipiului Bucureşti, Primăriei Comunei Dobroeşti şi unei organizaţii religioase se ridică la suma de peste 2.600.000 de euro.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparţin unui număr de nouă persoane. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *