Scriam recent că un alt control al Inspectoratului de Stat în Construcții, efectuat la începutul acestei luni, a determinat blocarea lucrărilor de reabilitare a Bulevardului ”Pardon” din Câmpulung. A fost a treia oprire după cele din 2020 și 2022, respectiv după inițierea unui proces de către Prefectura Argeș.
Citește și: Nebunia continuă… Lucrările la Bulevardul „Pardon” din Câmpulung au fost (din nou) sistate
În acest context, pentru că primărița Elena Lasconi (USR) nu le oferă cetățenilor informații privind stadiul lucrărilor, calitatea materialelor folosite, termenul de finalizare etc, deși până mai ieri nu era zi să nu iasă pe bulevard să… supravegheze bunul mers al lucrurilor, Norris Măgeanu, președintele PNL Câmpulung, a reacționat printr-un mesaj imperativ postat pe Facebook.
„Au trecut 20 de zile de la controlul efectuat de Inspectoratul de Stat în Construcții Argeș pe bulevardul Pardon. S-a făcut un proces verbal, s-a întocmit un raport, s-au dat amenzi, s-au luat decizii de oprire a lucrărilor.
Noi, câmpulungenii, nu știm nimic.
Reprezentanții Primăriei tac mâlc. Doamna primar, care își făcuse din bulevard al doilea birou, tace mâlc. Lipsa unei comunicări transparente face ca în comunitate să apară nesiguranță, incertitudini, traficul este un haos, iar cei care locuiesc sau au afaceri pe bulevard sunt bulversați cu privire la viitorul lor.
Astfel, îi cer public și rog și presa din Câmpulung să transmită mai departe mesajul și întrebările mele către doamna primar:
Doamna primar, așa cum ați ieșit public în alte dăți, și acum aveți obligația să informați muscelenii cu privire la situația în care se află bulevardul!
1. Cât timp preconizați că mai stă închis? În aprilie 2023 ne anunțați că va fi definitivată lucrarea în 2-3 luni…
2. E adevărat că de fapt proiectul aprobat este până la strada Poenaru Bordea (la Policlinică), dar dumneavoastră ați terminat banii înainte să ajungeți la jumătate?
3. E adevărat că ați intervenit în proiect fără autorizare și că multe dintre elementele folosite (bolarzi, bănci, stâlpișori) sunt montate ilegal și nu respectă normativele tehnice în vigoare?
4. E adevărat că reprezentanții ISC suspectează că materialele folosite au altă calitate decât cea stabilită de proiectul tehnic?
5. Cine va plăti pentru toate expertizele cerute ca urmare a neconformităților găsite la fața locului?
6. Dacă, în urma raportului ISC, va reieși că motivul pentru care de 4 ani avem bulevardul în lucru și neterminat este din cauză că nu a fost respectat cu bună știință proiectul inițial, îi veți cere scuze prefectului județului Argeș pentru declarațiile publice pe care le-ați făcut la adresa dumnealui?”
0 Comentarii