Web Analytics
scris marți, 05.10.2021

Nord Stream 2 a început să încarce cu gaze naturale una dintre cele două conducte ale sale

Nord Stream 2 a început să încarce cu gaze naturale una dintre cele două conducte ale sale, pentru teste, potrivit operatorului gazoductului care traversează Marea Baltică din Rusia către Germania, transmite Reuters.

Nord Stream 2 a început să încarce cu gaze naturale una dintre cele două conducte ale sale

CITEȘTE ȘI: Cristian Măcelaru, propunerea Ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu pentru poziția de director artistic al Festivalului Internațional George Enescu

Proiectul Nord Stream 2, extrem de politizat, a fost proiectat de Moscova să ocolească Ucraina cu exporturile sale de gaze către Europa. Gazoductul va dubla capacitatea existentă de export prin conducte a Rusiei în Marea Baltică la 110 miliarde de metri cubi, echivalând cu mai mult de jumătate din totalul livrărilor de gaze ale Rusiei către Europa.

CITEȘTE ȘI: A ars un adăpost de animale de la Suslănești. Focul a fost pus intenționat

„Prima conductă va fi umplută treptat pentru a crea inventarul şi presiunea necesare, ca o condiţie prealabilă pentru testele tehnice ulterioare”, a anunţat compania din Elveţia care operează Nord Stream 2. Etapele de pre-punere pentru a doua conductă sunt în curs, a adăugat acesta. Nord Stream 2 aşteaptă în continuare aprobarea autorităţii de reglementare a energiei din Germania pentru a transporta gaze în Germania.

Distribuie!

0 Comentarii