Web Analytics

Noile măsuri de relaxare care intră în vigoare după 15 iunie

de | 10.06.2020 08:51 | Politica si Administratie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi o nouă serie de măsuri de relaxare care vor intra în vigoare după 15 iunie, dar prelungirea stării de alertă este necesară ţinând cont de faptul că numărul cazurilor noi nu a scăzut semnificativ.

„Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut semnificativ, dar nici nu a  scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricţii care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie. După 15 iunie, se vor putea redeschide mallurile, dar fără restaurante şi fără locuri de joacă“, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a făcut un apel către parlamentari pentru a acorda un vot pozitiv pentru prelungirea stării de alertă spunând că „virusul nu dispare printr-un vot în parlament“. Numărul noilor îmbolnăviri impune prelungirea stării de alertă, dar după 15 iunie se vor lua o serie de măsuri noi de relaxare.

„Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de cazuri noi, faptul că şi ultimul weekend de relaxare s-a simţit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri, se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puţine restricţii, dar nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă. Sunt măsuri care trebuie continuate cu caracter permanent. Purtarea măştii, distanţarea, evitarea locurilor cu aglomerări mari trebuie respectate. Măsurile restrictive propuse vor fi mai puţine decât sunt acum în vigoare“, a declarat şeful statului.

Totuşi, liderii partidelor din opoziţie şi anume PSD, ALDE şi Pro România au anunţat că parlamentarii din aceste partide nu vor vota pentru prelungirea stării de alertă.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii