De la 1 iulie 2024, avem în față o listă cu puțin sub 1.500 de contribuabili mari în România și puțin peste 21.000 de contribuabili mijlocii, ca urmare a unor reîncadrări anunțate încă din primăvară, pe fondul unor optimizări la nivel de administrare fiscală. Reîncadrarea într-o categorie sau alta de contribuabili are efecte în multiple planuri: de la sancțiuni semnificativ diferite, până la obligații suplimentare, de tipul dosarului prețurilor de transfer.
Citește și România este ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani
Potrivit Ordinului ANAF nr. 1030/2024, de la 1 iulie 2024, Direcția generală de administrare a marilor contribuabili (DGAMC) are un număr de 1.423 de contribuabili mari în administrare, un număr semnificativ diminuat, așa cum se anunțase în primăvară, circa 1.000 de contribuabili mari fiind „predați” către administrațiile județene ale finanțelor publice, respectiv către Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București, în considerarea faptului că respectivele companii au un aport scăzut la bugetul statului și nu mai au de ce să stea în categoria marilor contribuabili.
Citeste mai mult Noile liste ale contribuabililor mari și mijlocii, valabile de la 1 iulie. Care este impactul reclasificărilor
0 Comentarii