Web Analytics

Noi reguli pentru românii care vor să muncească în Marea Britanie

de | 23.10.2020 09:54 | Actualitate, Economie

Atentatele teroriste din anii anteriori au determinat, se pare, Marea Britanie, să înăsprească si mai mult condițiile de acordare a permiselor de muncă.

Autoritățile din Marea Britanie vor interzice intrarea în țară a cetățenilor din statele Uniunii Europene care au primit o condamnare și au cazier penal.

Astfel, Marea Britanie va introduce, începând de la 1 ianuarie, noi reguli pentru cetățenii Uniunii Europene care vor să intre pe teritoriul său. Astfel, se va interzice intrarea cetăţenilor din Uniunea Europeană care au cazier penal. Această interdicție este aplicată deja pentru cetățenii din restul statelor lumii, astfel că măsura propusă nu face decât să propună un tratament egal pentru toată lumea care a suferit o condamnare, transmite Reuters.

„Prea mult timp, regulile UE ne-au obligat să acceptăm infractori străini periculoşi, care abuzează de valorile noastre şi ne pun în pericol modul de viaţă, pe străzile noastre”, a afirmat ministrul de interne Priti Patel.

Potrivit acestuia, în aceste condiții, datorită controalelor de frontieră mult mai stricte, va fi redus și nivelul infracționalității din Marea Britanie.

„Marea Britanie va fi mai sigură datorită controalelor de frontieră mai ferme şi mai corecte atunci când infractorii străini, indiferent de naţionalitate, vor fi supuşi aceloraşi reguli”, a spus ministrul de interne Priti Patel.

Toți infractorii străini, condamnaţi la cel puţin un an de închisoare nu vor mai putea intra în Regatul Unit al Marii Britanii. În cazul celor care au primit condamnări mai mici de un an, măsura va fi aplicată în funcție de situația fiecărui individ.

Conform noilor reglementări, chiar și cetățenii străini care nu au executat condamnări vor putea fi respinși la graniță dacă sunt recidivişti sau dacă au primit o condamnare de orice fel în precedentele 12 luni şi nu au mai intrat anterior în Marea Britanie.

Potrivit guvernului, aceste reguli, care nu li se vor aplica cetăţenilor UE acoperiţi de măsuri din acordul de Brexit, se înscriu în eforturile menite să consolideze frontierele ţării. Astfel, controlul imigrației este unul dintre factorii cheie care au stat la baza votului dat de britanici în anul 2016, în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană. Anunţul guvernului intervine, după ce Curtea de Apel din Londra a decis miercuri, 21 octombrie, că deportarea forţată a migranţilor cu doar 72 de ore de la înştiinţarea lor este ilegală.

Responsabili din poliţie şi securitate au avertizat însă că Marea Britanie va fi mai puţin sigură dacă nu va fi convenit un acord asupra relaţiilor viitoare cu UE înaintea datei de 31 decembrie, când ia sfârşit perioada de tranziţie.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii