Web Analytics

Noi prevederi PNRR: vârsta de pensionare se va modifica

de | 30.09.2022 09:52 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Anul viitor vine cu modificări pentru pensionari. Noua lege anunțată prevede creșterea vârstei de pensionare pentru cetățenii României. La momentul actual, vârsta standard de pensionare pentru bărbați este de 65 de ani, iar pentru femei este de 61 de ani.
Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că vârsta de pensionare pentru femeile din România se va modifica. Totodată, acesta a explicat că majorarea vârstei de pensioare a femeilor este un lucru asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. „Este un lucru asumat prin PNRR. Vârsta de pensionare la femei creşte oricum în baza legii actuale 263 şi va ajunge la 63 de ani, după care va urma o etapă unde va fi egalizare la 65 de ani, dar nu dintr-odată. Se va întâmpla etapizat, deci probabil va fi undeva prin 2030”, a explicat ministrul Muncii.

Citește și: Aproape 6 milioane de lei pentru modernizarea Câmpulungului. Ministrul Dezvoltării a semnat contractul


Marius Budăi a anunțat că în această modificare există și excepții. Este vorba despre femeile care au mai mulți copii și care vor ieși la pensie mai repede. Pentru bărbați, vârsta de pensionare va rămâne aceeași, adică 65 de ani. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *