Web Analytics

Noi linii de producţie vor fi instalate la fabrica Nidec din Ştefăneşti

de | 12.03.2020 13:33 | Economie

În 2018, grupul japonez Nidec inaugura în Ștefănești cea mai mare fabrică de motoare electrice din România în locul fostei Ana Imep. Fondatorul Nidec, Shigenobu Nagamori, a vizitat de două ori fabrica de la Ștefănești, prima dată în anul 2016, când a fost achiziționată Ana Imep de la omul de afaceri George Copos, iar apoi la ceremonia oficială de deschidere, în mai 2018. Am discutat cu reprezentanții Biroului de Presă al companiei, care ne-au oferit detalii despre situația actuală a filialei din Argeș. „Domnul Nagamori a fost impresionat de progresele pe care le-am făcut de la momentul achiziției fabricii și până la deschiderea oficială și este convins de faptul că putem atinge nivele ridicate de performanță, la standardele grupului Nidec”, ne-a transmis Otilia Olteanu, angajată la departamentul de Resurse Umane Nidec.

Nidec România este filiala grupului japonez cu cei mai mulți angajați din Europa

Nidec Motor Corporation Romania face parte din Nidec Global Appliance, divizie a grupului japonez Nidec care înglobează o serie de branduri și produse dedicate pieței de dispozitive electrice și electronice pentru uz casnic şi comercial. La nivelul întregii divizii, ce are puncte de lucru în 8 țări, sunt 14000 de angajați în 11 fabrici. În România sunt aproximativ 600 de angajați, iar numărul acestora poate varia în timp, în funcție de volumul de producție, care este strâns legat de mișcările la nivelul pieței. „Comparativ cu celelalte fabrici din Europa ce fac parte din vizia Global Appliance, Nidec Motor Corporation Romania este cea mai mare din punct de vedere al numărului de angajați”, transmite Nidec. Principalul obiectiv al filialei Nidec din Ștefănești, stabilit pentru acest an, este creșterea productivității și eficienței.

„Avem o relație bună cu sindicatul. Lucrăm pentru atingerea aceluiași obiectiv”

Pe vremea fostului patron – George Copos, care deținea Ana Imep – au existat și greve în rândul angajaților nemulțumiți de salarii. „Considerăm că avem o relație bună cu sindicatul. Suntem de părere că au înțeles faptul că împreună lucrăm pentru atingerea aceluiași obiectiv: creșterea productivității și eficienței, precum și asigurarea unui mediu de lucru mai bun și sigur pentru toți angajații”. Ținând cont de tendințele din industire, și Nidec intenționează să crească gradul de automatizare. „Vom instala noi linii de producție ce au un grad mai mare de automatizare decât o parte dintre cele deja existente, iar tranziția se va face gradual și va începe în viitorul apropiat. Acestea fac parte din strategia Nidec Global Appliance de creștere a productivității și eficienței pentru a atinge obiectivele stabilite la nivel de divizie”, se mai arată în răspunsurile transmise de Biroul de Presă al Nidec.

Nidec de la Ștefănești – schimb de experiență cu filiala din Italia

Pentru a fi îmbunătățită performanța angajaților de la Nidec, sunt organizate periodic și evaluări pe baza cărora sunt pregătite cursuri de perfecționare adresate nevoilor specifice fiecăruia. Nidec transmite că are în permanență un schimb de experiență și informații cu fabrica din Italia, unde se află unul dintre sediile diviziei din care face parte. „De asemenea, vin în mod regulat colegi din Italia pentru a discuta, în principiu, aspecte legate de standardele de productivitate, aspecte tehnice sau logistice”.
Angajații de la Nidec trebuie să respecte un cod de conduită care conține șapte principii: „Toți angajații respectă legile și reglementările în vigoare, asigură produse de calitate, oferă informații corecte legate de companie, utilizează în mod corect informațiile și activele companiei, mențin un mediu de lucru sigur și confortabil și nu adoptă sau încurajează comportamentul anticoncurențial”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii