Web Analytics
scris miercuri, 20.03.2024

Noi delicte silvice în Argeș! Fotografii mincinoase în aplicația SUMAL

Luni, 18 martie, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, alături de specialiști ai Gărzii Forestiere, au  continuat verificările în cazul unui agent economic cu sediul în comuna Pietroșani, cu activitate în domeniul silvic, existând suspiciuni privind faptul că, la mai multe transporturi de material lemnos, fotografiile încărcate în sistemul SUMAL 2.0 nu erau ale vehiculului cu care a fost realizată activitatea.

Noi delicte silvice în Argeș! Fotografii mincinoase în aplicația SUMAL

Citește și: Cu salariile la vedere! Anunț pentru instituții și autorități publice

Ce s-a întâmplat aflăm de la Biroul de presă al IPJ Argeș: în perioada august 2023- ianuarie 2024, reprezentantul firmei respective a emis 8 avize de însoțire a materialului lemnos, și a transportat în baza acestora, cantitatea totală de 251,445 mc de material lemnos, de diverse specii, fără a realiza fotografii direct asupra mijlocului de transport, ci asupra altor medii sau dispozitive electronice, fotografiile fiind încărcate în aplicația informatică SUMAL 2.0.

Prin urmare, agentul economic în cauză a fost sancționat contravențional, cu amenzi însumând 30.000 de lei, conform Legii 171/2010, totodată fiind confiscat valoric volumul de 251,445 mc de material lemnos de diverse specii și sortimente, evaluat la 84.956,15 lei.

Pentru suspiciuni asemănătoare, verificări au avut loc și la un agent economic cu sediul în comuna Davidești, cu activitate din domeniul silvic.

Potrivit IPJ Argeș, în perioada iulie-decembrie 2023, au fost emise 7 avize de însoțire pentru volumul total de 29,82 mc de material lemnos de foc diverse specii, fără a fi realizate fotografii direct asupra mijlocului de transport, ci asupra altor medii sau dispozitive electronice, fotografiile fiind încărcate în aplicația informatică SUMAL 2.0.

Urmarea: a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, fiind confiscat valoric volumul de 29,82 mc de material lemnos, evaluat la 7.142,72 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *