Web Analytics
scris miercuri, 19.10.2022

Noi condiții pentru organizarea concursurilor la stat

Guvernul pregătește schimbări la organizarea concursurilor la stat. Aceste noutăți, dar și altele, se regăsesc într-un proiect de HG transmis spre avizare Consiliului Economic Social.
În primul rând, instituțiile și autoritățile publice vor trebui să publice pe pagina lor de internet, în cadrul unei secțiuni special create pentru concursuri, a anunțurilor privind organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante, pe lângă transmiterea anunțului de angajare în Monitorul Oficial, partea a III-a, într-un cotidian de largă circulație sau prin intermediul site-ului posturi.gov.ro. În cadrul aceleiași secțiuni vor fi publicate și anunțurile privind examenele de promovare și rezultatele finale ale acestor concursuri.

Noi condiții pentru organizarea concursurilor la stat

Citește și: România primește bani de la Comisia Europeană pentru compensarea prețului la energie


Dosarele de concurs ale candidaților vor trebui să conțină, pe lângă cazierul judiciar, și certificatul de integritate comportamentală pentru posturile din cadrul sistemului de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane, potrivit Avocatnet.ro. De asemenea, în cazul în care au fost declarați admiși în etapa selecției dosarelor, interviul va putea să fie înregistrat și audio/video la solicitarea membrilor comisiei de concurs, cu aprobarea președintelui comisiei. Totuși, înregistrarea video va fi permisă doar cu acordul scris al candidaților, obținut în prealabil, cu respectarea datelor cu caracter personal.
Membrii comisiei de concurs sau ai comisiei de soluționare a contestațiilor vor avea obligația de a informa, în scris, persoanele care i-au desemnat despre orice conflict de interese care a intervenit sau ar putea interveni, iar în acest caz vor avea obligația de a se abține de la participarea sau luarea vreunei decizii cu privire la concursul în cadrul căruia a intervenit conflictul de interese. În caz contrar, cei care s-au aflat într-o situație de conflict de interese vor putea fi sancționați disciplinar.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită