Web Analytics

Noi cazuri de rujeolă în Argeș

de | 2.04.2018 13:24 | Actualitate

rujeola

Direcţia de Sănătate Publică- Argeş confirmă apariţia unor noi cazuri de rujeolă în judeţul Argeș.  În luna martie 2018 au fost confirmate 12 cazuri de rujeolă: 9 copii şi 3 adulţi, din zonele Piteşti (1 caz), Costești (2 cazuri), Mihăești (1 caz), Bughea de Jos (2 cazuri), Mozăceni (1 caz), Cetățeni (1 caz), Dragoslavele (1 caz) și Stolnici (3 cazuri). Cazurile sunt izolate, fără legătură epidemiologică între ele. Doar cele trei cazuri din comuna Stolnici fac parte dintr-un focar familial, anunță Direcţia de Sănătate Publică- Argeş într-un comunicat de presă.

De la începutul anului s-au înregistrat 14 cazuri de rujeolă în județul Argeș.
Pentru a preveni infectarea cu virusul rujeolic, care se transmite pe calea aerului,  D. S. P. Argeș  recomandă vaccinarea  ROR (vaccinul împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei). Vaccinul poate fi administrat doar de medicul de familie și este adresat copiilor cu vârsta între 9 luni și  9 ani.

Rujeola sau „pojarul” este o boală contagioasă care se transmite foarte ușor de la om la om prin tuse și strănut. Rujeola are simptome asemănătoare cu cele ale răcelii și, deși este cunoscută ca „o boală a copilăriei”, poate să apară la toate grupele de vârstă.

Sursă foto: Adevărul

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii