Web Analytics

Noaptea Muzeelor 2021 – LISTA muzeelor argeșene înscrise în program

de | 6.06.2021 15:04 | Cultură, Actualitate

Cea de a 17-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național, și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online.

Activitățile din Noaptea Muzeelor sunt oferite anul acesta iubitorilor de cultură de către muzee și case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane și studiouri creative, castele, palate, cetăți, mori, teatre, universități, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcașe de cult sau case ale experimentelor. Noaptea Muzeelor este una dintre cele mai apreciate mărci culturale și este organizată anual de Rețeaua Națională de Muzeelor din România (RNMR), fiind așteptat de public cu mare interes, în fiecare an.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Polițiștii de proximitate – activități de prevenire în școli din Pitești și Curtea de Argeș

 

 

 

 

Impresionant pentru această ediție este gradul de mobilizare, precum și diversitatea entitităților și a proiectelor culturale înscrise pentru 12 iunie, cu organizații ce provin din toată țara, atât din București sau marile centre culturale, cât și din orașe mai mici, comune sau chiar sate.

Astfel, Noaptea Muzeelor 2021 este prezentă în 185 de spații culturale din 72 de localități, provenind din 37 de județe ale țării. Dintre acestea, 43 de puncte culturale de interes sunt răspândite numai în București, adevărate „camere urbane” în care publicul se poate bucura de o serie de intervenții artistice și culturale inedite și interactive.

Pitești: Muzeul Județean Argeș este inclus în acest program, accesul fiind gratuit, programul de vizitare fiind între orele 18.00-22.00. De asemenea, Memorialul Închisoarea Pitești:18.00-22.00.

Ștefănești: Muzeul Golești: 9.00-24.00; Muzeul Național Brătianu:17.00-20.00.

Câmpulung-Muscel: 

Secția de de Istorie și Artă Plastică a Muzeului Municipal Câmpulung (MMC): 18.00-23.30; Secția de etnografie și artă populară „Lilly și Margareta Gică Ștefănescu” a Muzeului Municipal Câmpulung (MMC): 18.00-23.30; Mausoleul Eroilor de la Mateiaș a Muzeului Municipal Câmpulung (MMC): 18.00-23.30; Casa „G. Topîrceanu” a Muzeului Municipal Câmpulung (MMC): 18.00-23.30; Muzeul Automobilului Românesc: 18.00-23.30.

Pentru cei care doresc să viziteze muzee din alte localități, pot vedea detalii despre entitățile prezente și desfășurarea evenimentului pe https://www.facebook.com/noapteamuzeelor și, mai ales, pe https://noapteamuzeelor.org/

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii