C-tin Nicolescu și Mircea Drăghici, achitați de Curtea Supremă în dosarul Consultanța

de | 27.06.2018 15:45 | Actualitate

Nicolescu01

ÎCCJ s-a pronunţat, miercuri, în „Dosarul Consultanța”, deschis în noiembrie 2015, în care fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, deputatul PSD Mircea Drăghici şi 38 de primari argeşeni au fost acuzaţi de corupţie.

Inculpații au fost achitați, însă decizia nu este definitivă. Cel mai probabil, procurorii o vor ataca cu apel, tot la Curtea Supremă.

DNA solicitase la ÎCCJ câte şapte ani de închisoare pentru fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi pentru Mircea Drăghici.

Nicolescu, Drăghici și cei 38 de primari argeșeni au fost trimişi în judecată pe 23 noiembrie 2015 de către procurorii DNA Piteşti, care precizau atunci, într-un comunicat, că prejudiciul total din dosar este de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de 35 de unităţi administrativ-teritoriale prin încheierea unor contracte de consultanţă.

Dosarul a fost înregistrat la ÎCCJ în ianuarie 2016.

Deputatul PSD Mircea Drăghici a fost acuzat de procurorii DNA de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale) şi complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care trei în formă continuată).

Constantin Nicolescu, fost preşedinte al CJ Argeş, a fost trimis în judecată pentru folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale), precum şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care trei în formă continuată).

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed