Web Analytics

Nicolae Velcea, candidatul PSD la funcţia de primar al oraşului Ştefăneşti: ”Majoritatea drumurilor din Ştefăneşti, 90% dintre ele, trebuie reabilitate”

de | 17.09.2020 13:15 | Politica si Administratie

# Ce proiecte aveți pentru drumurile și parcările din Ștefănești?
– Am prins în programul nostru electoral amenajarea acolo unde nu sunt și reabilitarea tuturor parcărilor, acolo unde deja există. Mă refer atât la zona de blocuri, cât și pe drumurile naționale. Fiecare parchează pe unde poate și mă refer la drumul național, unde se parchează atât pe stânga, cât și pe dreapta. Dacă oamenii nu au unde să parcheze, e normal să parcheze așa cum se face acum. Mă interesează parcările strict stradale și mă refer la Golești, Ștefănești Sat, zona Blocuri, Valea Mare, precum și în toate cartierele deținute de orașul Ștefănești. În privința drumurilor, majoritatea trebuie reabilitate și când spun majoritate mă refer la 90% dintre ele, care sunt dezastruoase. Cu atât mai mult și străzile adiacente drumurilor principale, care nu toate sunt asfaltate. Am întâlnit situații în care s-a asfaltat peste gurile de canal și căminele de apă, unde ar trebui să fie robineții. Un lucru e cert: ceea ce s-a făcut până acum s-a făcut în bătaie de joc.
# Pe domeniul cultură ce proiecte aveți?
– Avem în Ștefănești două instituții de cultură foarte importante. E vorba de Vila Florica și Muzeul Golești. La Vila Florica vrem să facem, împreună cu Ministerul Culturii, iar la Muzeul Golești, împreună cu Consiliul Județean Argeș, niște parteneriate. Îmi aduc aminte că am fost făcut pionier la Muzeul Golești, iar acum vin aici vizitatori din altă parte. Nu sunt locuri de parcare, nu există o terasă unde să poți bea o cafea… De aceea nici nu atrag mulți vizitatori și multe evenimente. Există, la momentul de față, un Centru Cultural la Ștefănești, cu personalitate juridică, unde nu s-a făcut nimic și mă refer la perioada de dinaintea pandemiei.
# Ce ne puteți spune despre Ziua Orașului Ștefănești?
– Dacă nu mă înșel, anul trecut s-a aprobat în Consiliul Local data de 5 august ca fiind Ziua Orașului, dar nu s-a făcut niciodată. Eu am în gând să fac această zi a orașului, dar mai greu este să stabilim locația, pentru că la momentul acesta nu știm unde este centrul orașului Ștefănești. Nu ai cum să îl identifici, pentru că înainte trebuie să-l amenajezi. Unde este centrul? La zona Blocuri sau în zona Primăriei? Până nu amenajezi centrul, nu poți să organizezi un eveniment de genul acesta. Acum nu poți să organizezi un eveniment cultural, un brad de Crăciun, unde să premiezi niște copii… Sunt foarte dezamăgit, nu mă așteptam să găsesc ce am găsit în localitate. Am mers la pas în toată localitatea și nu mi-a plăcut ce am găsit. Sunt doar patru străzi, de 200-300 metri, care sunt, cât de cât, la nivelul anului 2020. În rest, nimic. Îmi pare rău să spun asta, dar asta e realitatea.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii