Web Analytics

Nicolae Tudose, membru BPJ al PSD Argeş: „PSD şi-a stabilit priorităţile pentru următoarele luni de guvernare”

de | 2.06.2022 12:51 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Nicolae Tudose, membru BPJ al PSD Argeș, a enumerat prioritățile PSD pentru următoarea perioadă. „De curând, PSD a prezentat bilanțul primelor șase luni de guvernare. Privim însă spre viitor, așa că PSD și-a fixat și prioritățile pentru următoarea jumătate de an. Iată care sunt acestea:
– Noi măsuri de sprijin economico-social pentru românii cu venituri mici, pensionari și categorii vulnerabile: în Programul «Sprijin pentru România» au fost incluse noi măsuri care urmează să se aplice. 3,2 milioane de pensionari cu pensia mai mică de 2.000 de lei/lună vor primi un sprijin unic de 700 de lei; 1,2 milioane de salariați din sistemul public vor beneficia de creșterea cu un sfert a diferenței de salariu prevăzută de Legea salarizării unice; amânarea cu 9 luni a ratelor bancare pentru cetățenii și companiile aflate în dificultate.

– Protejarea nivelului de trai al populației prin combaterea creșterii prețurilor și descurajarea speculei. PSD susține categoric adoptarea unor măsuri pentru combaterea comercianților care cresc speculativ prețurile fără nicio justificare economică. Există un proiect propus de Consiliul Concurenței care este analizat acum în Guvern și în Coaliție. Această propunere legislativă nu implică reducerea sau eliminarea subvențiilor acordate deja producătorilor.
– Plan integrat pentru securitatea alimentară a țării și susținerea agricultorilor, fermierilor și procesatorilor. Amintim aici faptul că PSD va insista pentru renegocierea PNNR și includerea irigațiilor printre obiectivele care pot fi finanțate, precum și elaborarea unui proiect de act normativ care prelungește perioada de valorificare a producției și pe cea de depunere a documentelor din Programul «Tomata».

Citește și PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

– Finanțarea instalațiilor de energie verde pentru infrastructura critică a statului – proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat de Senat și urmează rapid dezbaterea și votul final în Camera Deputaților. Astfel, se va asigura cadrul legislativ pentru finalizarea unor investiții în hidrocentrale – multe aproape de finalizare – cu beneficiul uriaș al aportului de zeci de mii de megawați lunar, în sistemul energetic, energie verde și, foarte important, ieftină.
– PSD a inițiat programul Family Start. Conform acestuia, tinerele familii pot beneficia de garanții pentru accesarea unor credite de maximum 75.000 lei pentru plata cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala, after-school-ul, plata chiriei sau pentru plata avansului la achiziția unei locuințe”, a transmis PSD Argeș într-un comunicat.
M.S.

Citește și Remus Mihalcea (PSD Argeș), despre sprijinul acordat cetățenilor și agenților economici

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *