Web Analytics

Nicolae Poghirc, acuzat de hărțuire sexuală. Înregistrarea audio a fetei

de | 20.03.2020 12:27 | Actualitate

Acuzațiile de hărțuire sexuală, aduse de o tânără actriță managerului Teatrului Alexandru Davila din Pitești, Nicolae Poghirc, au început să facă vâlvă și în presa centrală. Site-ul Libertatea.ro a publicat, astăzi, un articol în care sunt descrise episoadele de hărțuire prezentate încă de miercuri de Jurnalul de Argeș. O colaboratoare a teatrului din Pitești, D. B., povestește avansurile pe care le-a primit de la directorul Nicolae Poghirc la începutul colaborării sale cu teatrul din Pitești: mesaje cu intenții nepotrivite, apeluri noaptea și o înregistrare audio în care Poghirc îi spune că e normal să primească avansuri: Ești fată frumoasă și atrăgătoare. Nu o lua ca pe o jignire. Refuză elegant și vezi-ți de treabă și cu asta basta. Deci nu le pune… că băieții încearcă. (…) Eram la un șpriț și mi-era dor de tine, i-a spus Poghirc fetei.

Totul a început într-o seară din februarie 2018, când fata spune că a fost invitată de Poghirc la un restaurant. Tânăra credea că va discuta despre contractul de muncă, însă spune că n-a fost așa. „Dată fiind ora târzie, gesturile d-lui manager și modul în care a decurs discuția cu dânsul, pot spune că întâlnirea nu a fost una pe care să o pot încadra în zona profesională, ci, din contră, a fost o întâlnire în care am remarcat multe intenții nepotrivite ale dânsului. Mi-a bătut multe apropo-uri, care m-au făcut să nu mă simt confortabil. Dânsul fiind mult mai în vârstă decât mine, cu multă experiență profesională și fiind și managerul teatrului, superiorul meu, m-a pus într-o postură de inferioritate și m-am simțit vulnerabilă și neajutorată. (…) Când am plecat, mi-a spus că este cazat la același hotel ca și mine și m-a condus până la camera unde locuiam împreună cu o colegă. Întâmplarea a făcut să avem camerele vecine. În dreptul ușii, a vrut să mă sărute, iar eu am întors capul, a mai încercat odată, iar eu din nou m-am ferit. Iar apoi, râzând, mi-a propus să petrec noaptea la dânsul în cameră. Dar eu am refuzat. ”, a declarat D. B. în ediția de săptămâna aceasta a ziarului nostru.

La sfârșitul lunii ianuarie 2019,Poghirc i-a trimis fetei o serie de mesaje prin care îi propunea să se vadă, fie la el în cameră, fie la ea, fata fiind cazată tot la hotel. D. B. i-a propus să se întâlnească ziua următoare. Eu nu am vrut să ne întâlnim în vreo cameră de hotel, așa cum mi-a propus, ci i-am spus că prefer să ne vedem la recepție sau în oraș să bem un ceai, pentru că am vrut să evit să rămân singură cu el. A spus că mă va suna când va termina, iar la ora 22:08 am primit încă un sms de la dânsul: «M-am pilit puțin!!:)))». Între orele 23:12 și 23:55 m-a apelat de mai multe ori, eu am răspuns o singură dată, ocazie cu care mi-a spus că greșesc dacă refuz să mă întâlnesc cu dânsul chiar în noaptea aceea. I-am spus că nu pot. În tot acest timp se auzeau în mod constant bătăi în ușa de la camera mea. M-am speriat și mi-am dat telefonul pe modul silențios și i-am scris unui coleg mesaj să vină să mă ajute, deoarece el știa deja de la mine că dl. manager insistă să se vadă cu mine”, a mai declarat D. B. Jurnalul de Argeș a prezentat, în ediția  de miercuri, printscreen-urile cu apelurile lui Poghirc în miezul nopții, mesajele trimise fetei și conversația fetei cu R., colegul său care se află în același hotel și cu care se sfătuia ce să facă.

Mai mult, tânăra are și o înregistrare cu Poghirc, făcută la câteva zile după întâmplarea de la hotelul Muntenia, în momentul în care a vrut să negocieze contractul său de muncă.

D. B.: „Am venit să vorbesc cu dvs. de contract și aș vrea să discut ceva cu dvs., destul de serios, zic eu, legat de miercuri. 

Nicolae Poghirc: Ne-am pilit, stai liniștită. 

DB: Voiam să zic că vă respect foarte mult, am foarte multe de învățat de la dvs., dar îmi doresc să rămână tot într-o zonă profesională. Mulțumesc.

Nicolae Poghirc: Numai într-o zonă profesională e… Dar bărbații pot să facă avansuri și femeile au obligația atunci când vor, să respingă și când nu, să facă ce vor. (…) Ești fată frumoasă și atrăgătoare. Nu o lua ca pe o jignire. Refuză elegant și vezi-ți de treabă și cu asta basta. Deci nu le pune… că băieții încearcă.

DB: Noi, femeile, avem tendința asta să facem ceva mare, dar am înțeles acum.

Nicolae Poghirc: Nu… Eram la un șpriț și mi-era dor de tine. Așa, ca să zic așa. Bun, mai departe.

DB: Acum, cu contractul, putem să discutăm acum, să negociem?”, se aude în înregistrarea audio, făcută de fată, pe ascuns, în biroul directorului Poghirc.

Contactat marți, Nicolae Poghirc nu a vrut să comenteze acuzațiile.  Citeşte întreaga ştire: https://jurnaluldearges.ro/acuzatii-de-hartuire-sexuala-aduse-lui-nicolae-poghirc-managerul-teatrului-davila/

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. … Cand nu avem ce face si nu prea suntem bagati in seama / o facem singuri.