Web Analytics

Nicolae Pavelescu (PSD): „Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net“

de | 24.09.2021 10:01 | Actualitate, Politica si Administratie

PSD insistă ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor. Ar însemna o creștere a venitului cu circa 15% pentru circa 1.700.000 de angajați care lucrează pe salariul minim, aproape dublu față de varianta Guvernului.

„Propunerea PSD, similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poate face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor. De asemenea, PSD propune ca și angajații din Agricultură și din industria alimentară să beneficieze de aceleași facilități fiscale precum cei din construcții, în contextul în care România are cea mai mare taxare pe forța de muncă din Europa.

CITEȘTE ȘI: ÎPS Calinic a susținut o prelegere despre Sfântul Neagoe Basarab la Academia Română

De cealaltă parte, premierul Cîțu a anunțat posibilitatea creșterii salariului minim brut doar cu 8%. PSD consideră că este prea puțin! Creșterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă. România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie!“, transmite Nicolae Pavelescu, deputat PSD de Argeș.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii