Web Analytics

Nicolae Pavelescu, liderul SAD: „Se forțează nota ca oamenii să nu stea internați în spital”

de | 2.12.2016 08:57 | Actualitate

Peste 1000 de angajati ai uzinei Dacia au protestat vineri dimineata. Timp de o oră, oamenii au refuzat să intre la lucru, atrăgând atenția asupra condițiilor nesigure de transport, care au făcut ca în decurs de 3-4 luni, autobuzele care duc și aduc salariați de la Uzină să fie împlicate în mai multe accidente rutiere.

„ Protestul vine după ce, marți, am avut întâlnire și cu reprezentanții uzinei, pe subiectul ăsta, când am discutat inclusiv programul pe care să-l facem în continuare în Comitetul de sănătate și securitate în muncă, vizavi de accidente și de starea tehnică a autobuzelor. Protestul a fost să întărească încă o dată ideea că oamenii au frică și nemulțumire față de transport. Eu sper ca în următoarele săptămâni, lucrurile să intre în normal. Nu știu dacă soluția e încheirea unor contracte cu alte firme de transport, ci ca mașinile care transportă salariații noștri să fie în condiții tehnice bune din punct de vedere al direcției și frânei. Dacă firmele astea nu vor fi în stare să facă asta, atunci va trebui să se rezilieze contractul și să găsescă alte firme. La această oră, există contracte cu DLS, cu Vulturul și cu o altă firmă, Continental. Ultimul accident și cel mai grav a fost cu DLS. Cel de la Boteni a fost cu Vulturul, iar cealaltă firmă n-a avut anul acesta niciun accident. Despre Vulturul n-aș putea spune că are probleme, pentru că și le-au revizuit după ce s-a întâmplat ultima dată. La DLS mai avem însă probleme”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș,  Nicolae Pavelescu, președintele Sindicatului Automobile Dacia.

Liderul de sindicat a evitat să vorbească despre starea victimelor recentului accident, din noiembrie, când două autobuze care transportau salariați ai uzinei de la Colibași s-au ciocnit, dar a atras atenția asupra presiunilor care s-au făcut asupra acestora.

„Nu vreau să discut despre starea oamenilor accidentați, pentru că ar trebui să vorbesc de suferințele oamenilor și nu fac asta. Nu e important câți mai sunt internați, pentru că se forțează nota ca oamenii să nu stea internați în spital. Sunt acasă în concedii medicale, cu dinții rupți, cu dureri, de-aia nici nu vreau să vorbesc despre starea lor”, mai spune președintele SAD.

 Vor urma și alte proteste

La această oră, salariații din schimbul 1 sunt în fabrică și se lucrează normal.
„De la ora 8, oamenii au reluat lucrul. E foarte posibil să fie și alte proteste. Noi ne apropiem și de negocierea contractului colectiv e muncă. Nu sunt convins că  negocierile vor decurge lin. Starea de spirit a anagajaților e, în general, bună. Suntem oameni care suntem constructori de autoturisme la o multinațională. Nu putem avea o stare de spirit proastă. Dar întotdeauna, protestul afectează și pe angajat, și pe angajator, pentru că oamenii, probabil, nu vor fi plătiți, deși nu asta e o problemă, iar angajatorul nu face mașini”, a mai  spus Nicolae

 Foto Digi 24

 Izabela Moiceanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii