Web Analytics

Nicolae Pavelescu, lider SAD: ”Refuz să cred că angajații Dacia sunt în șomaj tehnic”

de | 20.03.2020 12:09 | Actualitate

 

Într-un comunicat de presă semnat de PNL Argeș se arată faptul că de curând s-a luat decizia ca Guvernul PNL să suporte costurile cu plata angajaților de la Dacia trimiși în șomaj tehnic până la limita de 75% din salariul brut. Pe de altă parte, Nicolae Pavelescu, liderul Sindicatului Autoturisme Dacia spune că nu are nicio informație în acest sens și că refuză să creadă că angajații Dacia sunt în șomaj tehnic. Liderul SAD mai spune că la Dacia s-a suspendat activitatea din motive de sănătate. Iată comunicatul PNL Argeș și declarația liderului de sindicat Nicolae Pavelescu în acest sens.

Departamentul de Comunicare al PNL ARGEŞ: ”Grupul Dacia-Renault a reprezentat și reprezintă pentru economia județului Argeș cel mai important motor, fiind totodată cel mai mare producător de automobile din țară și, conform datelor colectate de Oficiului Național al Registrului Comerțului, în ultimii doi, este compania privată cu cei mai mulți angajați din economie.

În data de 18 martie conducerea Grupului Dacia-Renault a luat decizia ca societatea să-şi înceteze activitatea, până pe data de 5 aprilie și angajații să intre în șomaj tehnic. Pe platforma de la Mioveni lucrează în acest moment 14.000 de salariaţi și această măsură a fost decisă tocmai pentru pentru protejarea sănătăţii oamenilor. Ca și în cazul altor companii, această decizie a fost luată cu sacrificii atât din partea conducerii societății, cât și din partea angajaților, dar cu gândul la sănătatea publică.

Primul ministru Ludovic Orban tratează cu foarte mare responsabilitate și cu respect industria auto națională, în special Grupul Dacia-Renault. Astfel, o primă măsură pozitivă care vine în sprijinul Grupului Dacia-Renault și a celor 14.000 de angajați este decizia Guvernului PNL de a suporta costurile cu plata angajaților trimiși în șomaj tehnic până la limita de 75% din salariul brut. Acest ajutor are la bază hotărârea premierului de a susține companiile strategice, cu precădere industria auto. “Primul ministru, Ludovic Orban este un prieten al județului Argeș și are o atitudine de respect profund pentru Automobile Dacia și pentru miile de argeșeni care muncesc zi de zi pe platforma de la Mioveni. Domnia sa a înțeles că a sprijini Dacia în aceste momente este echivalent cu a sprjini economia națională pentru a trece mai ușor peste criza actuală, cauzată de noul coronavirus”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu”.

Nicolae Pavelescu, lider SAD: ”Nu știu despre ce este vorba. Nu am ce să comentez. Nici nu vreau să știu subiectul ăsta pentru că eu personal refuz să cred că angajații Dacia sunt în șomaj tehnic. Eu spun că am suspendat activitatea din motive de sănătate. Chiar dacă se vor înțelege ei cu Guvernul să le dea ceva bani înapoi, pe mine nu mă interesează… Nu știu despre ce este vorba! Asta cu 75% este cu totul și cu totul altceva decât la Dacia… Că dacă îi scade cifra de afaceri cu 20% etc. Dacă o da ceva separat, nu știu…”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. // Nicolae Pavelescu, lider SAD: ”Refuz să cred că angajații Dacia sunt în șomaj tehnic” //. „Ca sa” vorbeasca si nea’ Ilie de la Scularie / sa se bage-n seama … si cati ca el/degeaba !