Web Analytics

Nicolae Pavelescu, lider SAD: „Cel puțin 20 de salariați de la Dacia fac zilnic testul Covid, dar cu titlu de voluntari”

de | 26.08.2020 12:51 | Actualitate

Pe 24 august a repornit activitatea la Uzina Dacia din Mioveni, după ce în trecut au fost confirmate numeroase cazuri COVID-19 în rândul angajaților. Nicolae Pavelescu, liderul Sindicatului Automobile Dacia, ne-a spus că se lucrează pe trei schimburi, capacitatea producției va fi „în primă fază 1.320 de mașini pe zi”, dar într-o săptămână, „vreo 7-10 zile”, se va ajunge la capacitate maximă.

Dintre angajații Dacia, luni- 24 august, la reînceperea lucrului, potrivit spuselor liderului SAD, erau „patru salariaţi infectați în spital și 14 în izolare”.

Odată cu repornirea activității, s-a decis ca angajaților noi să li se facă testul COVID. „La angajații noi, o să mai angajăm vreo 200 de oameni, primul test pe care îl facem este testul COVID. Al doilea lucru, facem instructajul despre COVID”. L-am întrebat pe Nicolae Pavelescu și care va fi modalitatea de testare a angajaților, iar acesta a explicat că se poate face doar cu acordul salariaților, voluntar.

Nu știu dacă se fac testări angajaților, pentru că nu avem voie, după lege. Începând cu 24 august, minimum 20 de oameni pe zi, cu titlu de voluntar, se pot duce să facă testul, am organizat chestiunea asta cu microbuze, îi ducem la zona de recoltare și îi aducem înapoi tot cu microbuzul, cu respectarea tuturor regulilor de distanțare ș.a.m.d”.

Nicolae Pavelescu crede că pentru combaterea răspândirii infecției Sars-Cov 2 este nevoie de implicarea tuturor. „Nu depinde numai de Dacia, depinde de toată societatea românească. Eu am mai auzit ideea asta că la Dacia sunt cei mai mulți infectați, dar nu-i adevărat. De ce nu-i adevărat? Dacă vă uitați pe graficul de creștere a numărului de oameni infectați, veți constata că sunt în a treia și a patra săptămână de concediu de la Dacia, adică exact după ce ieșeau din carantină, ceea ce e absurd. Am vrut să spun că noi am terminat lucrul pe 27 iulie și am intrat în concediu. Dacă erau infectați din salariații Daciei, ei ar fi trebuit să aibă în primele 14 zile (virusul, n. red.), până pe 10 august. Ia uitați-vă pe grafice, că abia de la Sfânta Maria încoace a crescut numărul de cazuri”.

Mari Tudor

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii