Web Analytics

Nicolae Manolescu, omagiat la Centrul Cultural Piteşti

de | 28.11.2019 14:00 | Cultură

Miercuri, 27 noiembrie, de la ora 12.00, în sala multifuncțională de la Casa Cărții a Centrului Cultural Pitești va fi organizat un moment aniversar „Nicolae Manolescu – 80”. Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Pitești și coordonat de președintele filialei, prof. univ. dr. Nicolae Oprea, critic literar.
Născut pe 27 noiembrie 1939 la Râmnicu Vâlcea, Nicolae Manolescu (foto) este președintele Uniunii Scriitorilor din România, membru al Academiei Române și este considerat unul dintre cei mai importanți critici literari români din ultimele decenii.
Una dintre cărțile sale fundamentale este “Istoria critică a literaturii române”, apărută în 2008 într-o ediție definitivă. Este, de asemenea, directorul revistei “România literară”. În luna decembrie 2011, Senatul Universității din București l-a declarat Profesor emerit. Administrația prezidențială l-a decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce, cea mai înaltă distincție a statului român.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii