Nicolae Georgesu, deputat PSD Argeș: “Faceți cunoștință cu ministrul SCUMPIRILOR”

de | 14.07.2021 10:10 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Nicolae Georgescu, deputatul PSD de Argeș reacționează cu privire la situația economică din România și îl etichetează pe Ministrul Virgil Popescu drept ministru al scumpirilor:
Faceți cunoștință cu MINISTRUL SCUMPIRILOR! Este liberal, preferă contractele cu dedicație, în opoziție se jura că liberalizarea pieței energetice nu va aduce #scumpiri pentru consumatori, iar de când este ministru al Energiei prețurile cresc și bat record după record.
 Conform unui raport al companiei Enel, energia din România a devenit mai scumpă decât în Italia sau Spania. Spre exemplu consumatorii rezidenţiali din România au înregistrat anul trecut o creştere cu 4,1% ⬆️, în timp ce în Italia preţul a scăzut anul trecut cu 3,4%⬇️, iar în Spania cu 11%⬇️. În cazul consumatorilor industriali vedem că Italia a înregistrat o scădere de preţ de 22%⬇️, România o creştere de preţ de 5,9%⬆️, iar Spania o scădere de preţ de 20,3%⬇️. De la 1 iulie prețul energiei electrice se va majora până la 13% pentru cei care nu au contracte pe piața liberă de electricitate, iar gazele naturale cu 18%‼️ Deci, cu Virgil Popescu la conducere, România a devenit o țară cu energie scumpă, care contribuie la creșterea prețurilor la orice produs, dar cu salarii și pensii înghețate.
 În mandatul MINISTRULUI SCUMPIRILOR importul de energie crește constant, costul de transport și distribuție este nejustificat de mare, ajutoarele de stat merg unde nu este necesar, nu se face nimic pentru extragerea gazelor din Marea Neagră, se înlocuiesc specialiștii din instituțiile cheie din domeniul energiei cu liberali fără nicio pregătire și este subminată constant economia națională.
 În sesiunea de toamnă voi solicita conducerii PSD să inițieze o moțiune simplă pe numele acestui domn supranumit MINISTRUL SCUMPIRILOR!
Plecați acasă, domnule Popescu❗

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

 1. Este normal pt. desteptii astia.La foamea de bani care o au si neavand din ce sa mai ia bani apeleaza la formula clasica de a creste preturilela utilitati si astfel crescand si sumele provenind din TVA atat din facturile de utilitati cat si din facturile celorlalte bunuri care cuprind in procesul de productie rubrica utilitati consumate pt. producere de bunuri.
  Normal ar fi ca atunci cand este crescut consumul,exportul de energie(electrica si gaze) sa fie redus si sa se asigure mai intai piata interna.Asta daca tii la tara si poporul tau.
  Asta se intampla cand iti inchizi capacitatile de productie si nu pui nimic in loc.
  Politica energetica a unui stat, este subiect de siguranta nationala.Dar…..
  Tarifele de distributie sunt aprobate de ANRE care este o institutie publica de stat care ar trebui sa vegheze la corectitudinea acestor preturi si sa controleze investitiile facute de distribuitori atunci cand se justifica cuantumul acestor tarife.
  Ar trebui ca guvernul sa ia notite de la Slovacia care a somat CEZ-ul ca daca nu scad preturile la energia vanduta in Slovacia atunci bunurile vor fi nationalizate.S-a intamplat acum cativa ani.
  Stam pe rezervele de gaze pana cand UE ne va interzice sa folosim aceasta rezerva pt. ca vrem un “cer albastru” si o Europa verde.Dar pt. unii ….cu stomacul gol.