Web Analytics

PSD somează Guvernul să comunice public adevărul despre amânarea depunerii PNRR

de | 12.07.2021 14:58 | Actualitate, Politica si Administratie

COMUNICAT DE PRESĂ:

PSD solicită premierului Cîţu şi ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea să dea urgent explicaţii în legătură cu stadiul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
„A solicitat România oficial o nouă amânare? Până când? Care sunt motivele repetatelor eşecuri în a primi aprobarea Comisiei Europene asupra PNRR?
A trecut fix o lună de când prim-ministrul Cîţu a anunţat că nimeni dintre cei care lucrează la PNRR nu pleacă în concediu până nu termină, iar cine greşeşte este concediat. Aşa de bine şi de susţinut s-a lucrat încât rezultatul este o nouă amânare!”, arată PSD, într-un comunicat de presă.

După cum a dezvăluit ministrul revocat al Finanţelor, Guvernul Cîţu a cerut oficial o nouă amânare a depunerii PNRR, încă din 15 iunie, dar nu a fost comunicat nimic opiniei publice, mai arată sursa citată.

„PSD condamnă categoric modul incalificabil în care premierul Florin Cîţu şi ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene Cristian Ghinea îi mint şi-i dezinformează cu premeditare pe români. Aşa-zisul proces continuu de consultare cu Comisia Europeană, care ar fi menit să reducă divergenţele este, în fapt, doar expresia neputinţei şi incompetenţei guvernamentale. Între timp, România rămâne codaşa Europei – deja sunt 17 ţări care au PNRR-urile aprobate şi urmează să încaseze primii bani – şi se scufundă în marasmul economic şi social provocat şi întreţinut de o guvernare ruptă de realitate şi de interesul naţional”, conchide sursa menţionată.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii