Nicolae Georgescu(PSD Argeș): Cu PNL și USR PLUS la guvernare, România îi îmbogățește pe ruși

de | 31.08.2021 10:08 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș susține că reprezentanți ai PNL și USR PLUS joacă în favoarea importatorilor din Federația Rusă.

Cu PNL și USR PLUS la guvernare, România îi îmbogățește pe ruși. În 2021, importurile de gaz rusesc au crescut cu peste 300%, prețurile au explodat, iar resursele noastre din Marea Neagră stau la fundul mării. Cine face jocurile RUSIEI?
 Când cei din presă i-au luat la întrebări pe Virgil Popescu (PNL) și Cristina Prună (USR PLUS), așa-zișii responsabili pe domeniul energetic din cele două partide, a început un PING-PONG al iresponsabilității în toată regula.
 Deputatul Cristina Prună (USR) a precizat pentru SpotMedia.ro că partidele aflate la guvernare își mențin angajamentul de a modifica Legea Offshore, dar inițiativa trebuie să plece de la GUVERN.
 Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a precizat pentru aceeași publicație că modificarea Legii Offshore n-ar trebui să înceapă printr-o inițiativă guvernamentală.
 Simțiți cum își bat joc de noi? Îi vedeți cum joacă în favoarea importatorilor din Federația Rusă?
 Când fosta majoritate PSD-ALDE a introdus în lege obligația exploatatorilor de gaz din Marea Neagra de a plăti un impozit special, cei de la PNL și USR urlau că facem jocul Rusiei. De fapt, era vorba de un impozit pe veniturile suplimentare obținute din vânzarea gazului, în urma dereglementării pieței românești de gaze. Prin modificările respective, noi ne propuneam ca România/românii să câștige cât mai mult din extragerea gazelor și vânzarea lor în țară și peste hotare. Investitorilor nu le-a convenit, noi nu mai suntem la guvernare, iar totul este blocat.
 Dar se ivesc întrebări legitime despre ei, cei de la PNL și USR PLUS, care au promis că vor negocia și modifica Legea Offshore foarte repede, astfel încât petroliștii străini să fie motivați să extragă gazele din Marea Neagră. De ce nu fac acum minunile pe care le-au promis în opoziție? De ce se comportă într-un mod atât de iresponsabil? De ce amână dezbaterea legii în Parlament? De ce îi îmbogățesc pe ruși pe spatele românilor?
Dumneavoastră ce credeți?, a conchis deputatul PSD

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Facultatea de Jurnalism, Pitești, an 3 Colaborator la Jurnalul de Argeș

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Percheziția DNA la deputatul Adrian Miuțescu a fost aprobată
Percheziția DNA la deputatul Adrian Miuțescu a fost aprobată

Comisia juridică a Deputaților a aprobat, joi, un raport favorabil privind cererea DNA Pitești de încuviințare a percheziției informatice la deputatul Adrian Miutescu. Solicitarea procurorilor DNA trebuie aprobată și de plenul Camerei Deputaților. Pe 24 noiembrie, DNA...