„Viciile vor fi taxate mai mult (jocurile de noroc, alcoolul, fumatul, băuturile dulci). Luxul și veniturile fabuloase trebuie taxate și ele mai mult, dar nu vor cei de la PNL. Ar fi bine să știe totuși că noi nu vom renunța la idee. Așa cum nu vom renunța nici la impozitarea progresivă sau la supraimpozitarea în două trepte a pensiilor speciale.”, transmite deputatul PSD de Argeș, Nicolae Georgescu.
Citește și: PSD propune impozitarea în două trepte a pensiilor speciale
S-a pus problema creșterii impozitului pe profitul companiilor de la 5% la 8%. Referitor la asta, deputatul spune că „este o anomalie ca povara fiscală pentru angajați să fie una dintre cele mai mari din Europa, iar impozitarea capitalului una dintre cele mai mici. Practic, prin acțiunile sale, PSD a mai făcut un pas pentru eliminarea unor nedreptăți evidente. Astfel, ca urmare a propunerilor noastre, liderii coaliției de guvernare au decis adoptarea unor deduceri de impozite pentru veniturile până în 4.500 de lei, urmând ca impactul bugetar al acestei măsuri să fie de 3 miliarde de lei pe an până în 2023.”
Citește și: PSD Argeş l-a exclus din partid pe primarul de la Călineşti
„De asemenea, vor exista deduceri pentru familiile care au copii, pentru tinerii cu vârste până în 26 de ani, la contractele part time, unde contribuțiile vor fi similare cu cele ale salariului minim pe economie, dacă există un singur contract”, a mai afirmat Nicolae Georgescu.
La contractele part-time sa iei impozit ca la cele cu normale de 8 ore/zi, ar trebui sa se faca o selectie si sa nu fie incluse asociatiile de locatari/proprietari(sau cel putin nu toate) deoarece angajatii (adminstrator,femeie de serviciu,cenzor) unei astfel de asociatii nu au program de 8 ore/zi si atunci presedintii sunt fortati sa gaseasca acest tip de personal doar din randul celor care au serviciu la mai multe asociatii sau sunt salariati sau pensionari si in acest mod se restrange cercul celor care pot dobandi un venit legal si cei care nu au nici un venit si nu se incadreaza in categoriile mentionate.Exemplul este acela ca multe asociatii angajeaza administrator sau cenzor sau femeie de serviciu din randurile locatarilor asociatiei si ei,este posibil sa nu aiba nici un venit.
Un alt exemplu este cel al ONG-urilor care in acest mod vor fi fortate sa renunte la unii angajati si sa-i incarce pe altii cu mai multe sarcini dar cu acelasi salariu ceea ce va conduce tot la inmultirea somerilor care intind mana la stat.
Este nevoie de bani la buget dar nu trebuie sa lovim in alte parti si sa stricam si acea bruma de venituri pe care la castiga un salariat si pt. care oricum contribuie.
Adica rezolvam ceva si distrugem altceva.
Pana la urma este principiul ca ,pt. cat se munceste atat se primeste si tot atat trebuie sa contribuie omul.
Mai bine s-ar crea locuri de munca decent platite decat sa omoram si pe cei care mai castiga cate ceva, dupa posibilitati si capacitati.