Web Analytics

Nicolae Ciucă este noul premier desemnat de Klaus Iohannis

de | 22.11.2021 14:22 | Actualitate

Președintele Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă (PNL) candidat pentru funcția de premier, în cadrul unei coaliții PSD-PNL-UDMR. Premierul desemnat Ciucă: ”Sperăm ca începând de joi să ne apucăm serios de treabă”.

 

În urma consultărilor de la Palatul Cotroceni cu partidele care urmează să formeze coaliția de guvernare, care au început la ora 12:00, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să fie primul premier în cadrul rotației din coaliția PNL – PSD – UDMR.

Citește și PERCHEZIȚII la Primăria Pitești! Mai multe persoane duse la audieri

”Am constatat că în Parlament s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților.

Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat și în acest format am avut o discuție pe care o consider foarte bună.

Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.

În consecință în desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere!”, sunt declarațiile lui Klaus Iohannis, imediat după încheierea consultărilor.

În noul Executiv, PSD va avea nouă ministere (Finanțe, Apărare, Economie, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Muncă, Cultură, Tineret și Familie), PNL opt ministere (Justiția, Interne, Externe, Investiții și Proiecte Europene, Energie, Educație, Digitalizare, Turism), iar UDMR trei (Dezvoltarea, Mediul, Sportul).

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii