Web Analytics
scris miercuri, 24.05.2023

Nicolae Ciucă a anunțat oficial că vineri demisionează din funcția de premier

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, întrebat de jurnalişti despre rotativa guvernamentală, că vineri, 26 mai, îşi va depune mandatul. „Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a precizat Ciucă.

Nicolae Ciucă a anunțat oficial că vineri demisionează din funcția de premier

Citește și: Trei olimpici la istorie au fost premiați la Vila Florica din Ștefănești

De asemenea, întrebat dacă se va mai regăsi în viitorul guvern, Ciucă a răspuns: „Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie”. Întrebat dacă liberalii îi vor lăsa pe social democrați să aleagă primul minister din viitorul guvern, Ciucă a replicat: „Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”, a adăugat premierul.

După demisia lui Ciucă ar urma consultările convocate de președintele Klaus Iohannis și desemnarea lui Marcel Ciolacu premier. În week-end ar urma și negocierile pentru împărțirea portofoliilor miniștrilor, iar luni Ciolacu să prezinte lista cabinetului cu care va veni în fața Paramentului, susțin sursele politice citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *