Web Analytics

Nicola Inquieto, trimis în judecată pentru moartea unui muncitor pe șantierul firmei sale

de | 2.05.2018 13:01 | Actualitate

inquieto foto

S-au finalizat cercetările în cazul dosarului tânărului mort pe șantierul lui Inquieto în urmă cu doi ani. Astfel, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, afaceristul Nicola Inquieto a fost trimis în judecată, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis, astăzi, de IPJ Argeș. Despre cazul morții lui Marius- Virgil Vasile, tânărul care a murit în 2016 pe șantierul firmei lui Inquieto, s-a scris și în ultima ediție a Jurnalului de Argeș.

Din cercetările polițiștilor reiese faptul că firma pe șantierul căreia a murit tânărul de 24 de ani (n. r. Daniela Construcții SRL) utiliza o macara turn, fără a avea angajat R.S.T.V.I. şi fără a avea încheiat contract de prestări servicii cu o persoană juridică autorizată de I.S.C.I.R. (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat)

Tot din cercetările polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale s-a stabilit că şeful de şantier din cadrul aceleiaşi societăţi comerciale ar fi acceptat utilizarea şi repararea ocazională a macaralei turn de personal neinstruit.

În condiţiile nerespectării obligaţiilor legale privind măsurile de securitate şi sănătate în muncă, în data de 17 august 2016, un tânăr de 24 de ani, din comuna Potlogi, judeţul Vâlcea, care executa lucrări de reparaţie a utilajului, a căzut de la înălţime şi a decedat. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de trimitere în judecată a societăţii comerciale precum şi a administratorului (n.r. Nicola Inquieto) şi şefului de şantier sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.”, se arată într-un comunicat trimis de IPJ Argeș.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii