Web Analytics
scris vineri, 03.03.2023

Nici riscul seismic nu urneşte colaborarea între Prefectură şi Primăria Câmpulung

Problema legalității autorizației de construire emisă pentru Bulevardul ”Pardon” o determină pe primărița Câmpulungului să nu comunice nici la nivel instituțional cu Prefectura Argeș, condusă de Radu Perianu.
Astfel nu se explică de ce solicitarea prefectului către primării de a primi informări referitoare la clădirile cu risc seismic nu a primit răspuns din partea Elenei Lasconi, edilul Câmpulungului fiind singurul care nu a reacționat pozitiv la demersul lui Perianu. Și asta în condițiile în care în municipiul muscelean sunt foarte multe clădiri vechi care pot fi afectate de un cutremur mai puternic.

Nici riscul seismic nu urneşte colaborarea între Prefectură şi Primăria Câmpulung

În pofida situației de fapt, la Câmpulung doar un singur imobil a fost considerat ca fiind expus riscului seismic. Este vorba despre clădirea Romtelecom, nefuncțională de ani de zile, achiziționată recent de un grup de oameni de afaceri. Dar o expertiză anterioară includea, spre exemplu, și fostul sediu al Casei de Cultură ”Tudor Mușatescu” în rândul imobilelor sensibile la cutremur. Clădirea edificată în anul 1907 s-a aflat într-un proces de consolidare și reabilitare nefinalizat. Apoi, centrul municipiului este plin de construcții vechi și dărăpănate asupra cărora nu s-a intervenit fie din lipsă de fonduri, fie din cauza unor litigii, așa cum este cazul fostului Hotel Regal.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Doar 23 de localităţi din Argeş au declarat că au clădiri cu risc seismic. Câmpulungul a tăcut!

Citește și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Argeș: „Nu tremur la cutremur”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *