Nereguli legate de achizițiile publice, găsite la Opera din Iași! Managerul Beatrice Rancea – audiată de procurorii DIICOT

de | 12.03.2021 13:23 | Actualitate, Politica si Administratie

Rancea – suspectă că ar fi la conducerea unui grup infracțional organizat

 

Au început audierile la DIICOT Iași după descinderile de la Operă. 14 angajați ai instuției culturale ieșene, între care și managerul Beatrice Rancea, răspund la întrebările procurorilor.

Procurorii suspectează că Beatrice Rancea, atât în vremea cât conducea Opera din București, cât și în timpul mandatului de la Iași, a condus un grup infracțional organizat și a încălcat legea achizițiilor publice. Prejudiciul ar fi de 5 milioane de lei.

 

CITEȘTE ȘI: SE MICȘOREAZĂ AJUTORUL DE DECES

 

Surse judiciare au declarat că 27 de percheziții au avut loc în Iași, în acest dosar, în care sunt cercetate presupuse fraude financiare. Beatrice Rancea este acuzată că ar fi girat achiziții publice cu materiale de slabă calitate, prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ 5 milioane de lei.

Începând din 2014, un grup infracțional condus de managerul operelor din București și din Iași ar fi folosit discreționar subvențiile de la bugtul de stat, susține DIICOT, într-un comunicat de presă.

 

CITEȘTE ȘI: ÎCCJ a respins definitiv cererea DNA de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea

 

Opera din Iași a fost verificată anul trecut, în două rânduri, de către Corpul de control al ministrului Culturii, dar și de către inspectorii Curții de Conturi.

Ambele instituții au constatat mai multe nereguli legate de achizițiile publice.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

 

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii